nlen
juni 2016 Nieuws & Vacatures

Best practice: hoe gaat u om met millennials?

The-Hospitalitist-hoe-gaat-u-om-met-millenials

Millennials: u kunt niet zonder ze. In het recente verleden had niemand nog van ze gehoord, maar nu zijn ze de toekomst – én het heden. Ieder bedrijf wil millennials aantrekken, maar weinig organisaties kennen de ‘gebruiksaanwijzing’ van de millennial. Bestaat er eigenlijk wel een best practice voor het omgaan met deze wispelturige, eigengereide generatie? The Hospitalitist denkt van wel. Wij werken dagelijks met millennials in de dop en delen onze inzichten graag met u!

Wat wil de millennial?

Denken in oplossingen in plaats van problemen: dat is wat de millennial graag doet. Wie het hart van de millennial wil veroveren, moet voldoende uitdaging bieden. Daarnaast moet er een zekere vaart in de werkzaamheden zitten. Millennials houden van bruisende (werk)omgevingen waarin verschillende sociale aspecten aan bod komen. Ze willen niet allemaal hetzelfde zijn; ze verlangen ernaar om zichzelf te ontwikkelen. Geef hen die ruimte door een omgeving te creëren waarin uw millenials één saamhorige groep kunnen zijn, maar waarin ze ook hun identiteit en creativiteit kunnen ontplooien. Vergeet bovendien niet mee te gaan met de flow binnen de samenleving die gericht is op innovatie, duurzaamheid en krachtige ideeën. Hiervoor is de millennial uitermate gevoelig!

Bepaal een heldere visie

Millennials willen werken bij een bedrijf dat een duidelijke visie heeft. Ze willen geloven in de plek waar ze zo’n veertig uur per week doorbrengen en zetten zich het liefst in voor een organisatie die de maatschappij toegevoegde waarde biedt. Formuleer daarom een heldere visie – met betrekking tot duurzaamheid, leiderschap, innovatie, wetenschap of een ander gebied dat voor u relevant is. Zorg ervoor dat de millennial zich thuis voelt bij u!

Internationale feel

Millennial. Best practice. Feel. Wat valt u op aan deze termen? Juist: ze zijn niet Nederlands. Het toenemende gebruik van Engelse termen in de Nederlandse taal vertegenwoordigt de levensstijl van millennials. Een internationale feel spreekt hen enorm aan. Ze zijn dan ook regelmatig te vinden in restaurants met internationale keukens en luisteren graag naar exotische muziek!

Mark Twain

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do.
-Mark Twain

Dit citaat vat de levensvisie van millennials prachtig samen. Ze willen geen spijt hebben van de dingen die ze níet hebben gedaan en daarom zijn ze zeer veranderlijk. Ze zijn op zoek, maar ze weten eigenlijk nog niet precies wat ze willen vinden. Daarom is deze generatie elke dag anders. Daarmee komen we terug op ons kernadvies: biedt de millennial uitdaging en een duidelijke visie!

 

Door: the Hospitalitist
Contact
Amsterdam

020 820 8240

amsterdam@thehospitalitist.nl

Nieuwezijds Voorburgwal 61
1012 RE Amsterdam

Den Haag

070 361 5323

denhaag@thehospitalitist.nl

Binckhorstlaan 36 – M511
2516 BE Den Haag

Utrecht

06 18 48 94 27

utrecht@thehospitalitist.nl

Niasstraat 1
3531 WR Utrecht

Werken bij

Zoek jij een baantje naast je studie, werk je graag in een enthousiast team en spreekt de wereld van luxe hotels, exclusieve catering en adembenemende locaties je aan? Dan ben je welkom bij het team van The Hospitalitist!

Meld je hier aan

Vestigingen
Amsterdam

De oudste en grootste vestiging van The Hospitalitist. In de hoofdstad werken we voor een zeer aantrekkelijk en gemêleerd aantal partners. Luxe hotels, vooruitstrevende cateraars en gave locaties. We hebben hier twee kantoren en zijn actief betrokken bij de hotelschool, studentenverenigingen en onze eigen talenten, vanuit een centraal gelegen en makkelijk bereikbare locatie.

Den Haag

De meest eigenzinnige vestiging van The Hospitalitist. Nauw verbonden met de hotelschool, alsmede met de bedrijven die de wijde omgeving sieren; van de kust tot het binnenland. Een groeiend maar hecht team met veel verschillende karakters. Veel potentie en absoluut een omgeving waar je kunt bijleren!

Utrecht

Onze jongste vestiging. Veel energie, veel samenwerken en een gezonde focus op de omgeving, waar veel van onze partners verspreid liggen en waar we ook nog meer in willen groeien. Hier is veel ruimte voor het eigen initiatief.

Referenties
regardz Regardz
regardz
Regardz

Voor de hardwerkende, gastvrije, oprechte en gepassioneerde medewerkers van The Hospitalitist is het juiste woord talent! De professionele maar vooral ook persoonlijke medewerkers van de planning zijn flexibel en een voorbeeld voor hun talenten! The Hospitalitist heeft een toegevoegde waarde aan onze evenementen!

Lees meer [+]
Greg Manning van Covent Garden. Nationale en internationale ervaring op Michelin sterren niveau Covent Garden
Greg Manning van Covent Garden. Nationale en internationale ervaring op Michelin sterren niveau
Covent Garden

Met de samenwerking besparen we gemiddeld 8% met nog meer kwaliteit ook!

Lees meer [+]
citizenm Citizen M
citizenm
Citizen M

Een bijzonder hotelmerk met een prachtige visie op medewerkers. The Hospitalitist ondersteunt Citizen M tijdens evenementen en denkt mee in de beleving van de gast.

Lees meer [+]
JOIN NOW!