nlen
juli 2016 Nieuws & Vacatures

De rol van emoties: hoe krijgt u loyale klanten?

The-Hospitalitist-de-rol-van-emoties

Emotioneel enthousiaste klanten en fans zijn loyaal, betalen snel en denken mee. Daarnaast zijn zij geneigd om meer te investeren in de relatie met een organisatie en hebben zij een grotere intentie om bij u terug te keren. Maar hoe krijgt u nu klanten die razend enthousiast zijn over uw organisatie en er niet over peinzen om over te stappen naar de concurrent?

Geen tevreden klant, maar een loyale klant

Neem uw bedrijfsdoelstellingen eens onder de loep. Heeft u hierin opgenomen dat u graag tevreden klanten heeft? Deze moet u namelijk helemaal niet willen. Want een tevreden klant is in feite een onverschillige klant die u niet per se trouw is. Heeft uw concurrent morgen een gunstiger aanbod, dan bent u uw tevreden klant kwijt. Loyale klanten, daarentegen, hebben een intensieve, positief emotionele relatie met u. Zij zijn niet alleen uw grootste fans, maar ook uw ambassadeurs. En daarom zullen zij niet snel overstappen.

Wilt u loyale klanten krijgen? Dan is het belangrijk dat u de emotionele beleving serieus neemt.

Customer delight: positieve emoties

De zogeheten customer journey biedt talloze gelegenheden om uw klanten in verrukking te brengen. Zorg met regelmaat voor een persoonlijke verrassing of een gebaar dat ertoe doet en impact heeft. Stel uzelf als doel om de verwachtingen van uw klanten elke dag te overtreffen. Slaagt u hierin, dan creëert u customer delight, waarbij er sprake is van een overweldigende emotionele of rationele reactie. Dit zal resulteren in een groep loyale klanten die hun tevredenheid uiten in de vorm van positieve emoties en een sterke intentie om de relatie met u te versterken. Daarnaast zullen zij u bij anderen aanbevelen.

Het is de moeite waard om te investeren in customer delight. Want hoe emotioneler de positieve klantreactie, hoe groter de impact.

Emotioneel enthousiaste klanten: waar vindt u die?

Wilt u graag customer delight creëren? Stel de gewenste beleving dan centraal in uw handelen. Vraag uzelf af hoe u ervaren wilt worden door uw klanten. Kijk ook naar de wijze waarop uw medewerkers tijdens de customer journey omgaan met klanten. Geïnspireerde en betrokken medewerkers zorgen meestal voor uiterst tevreden klanten, terwijl standaardprocedures vaak een averechts effect hebben. Kies daarom voor een persoonlijke benadering en biedt uw klanten een unieke ervaring. Voert u schijnbaar alledaagse processen en interacties met klanten anders uit en overtreft u hun verwachtingen, dan boekt u resultaat: u bouwt een loyale klantenkring op!

 

Door: the Hospitalitist
Contact
Amsterdam

020 820 8240

amsterdam@thehospitalitist.nl

Nieuwezijds Voorburgwal 61
1012 RE Amsterdam

Den Haag

070 361 5323

denhaag@thehospitalitist.nl

Binckhorstlaan 36 – M511
2516 BE Den Haag

Utrecht

06 18 48 94 27

utrecht@thehospitalitist.nl

Niasstraat 1
3531 WR Utrecht

Werken bij

Zoek jij een baantje naast je studie, werk je graag in een enthousiast team en spreekt de wereld van luxe hotels, exclusieve catering en adembenemende locaties je aan? Dan ben je welkom bij het team van The Hospitalitist!

Meld je hier aan

Vestigingen
Amsterdam

De oudste en grootste vestiging van The Hospitalitist. In de hoofdstad werken we voor een zeer aantrekkelijk en gemêleerd aantal partners. Luxe hotels, vooruitstrevende cateraars en gave locaties. We hebben hier twee kantoren en zijn actief betrokken bij de hotelschool, studentenverenigingen en onze eigen talenten, vanuit een centraal gelegen en makkelijk bereikbare locatie.

Den Haag

De meest eigenzinnige vestiging van The Hospitalitist. Nauw verbonden met de hotelschool, alsmede met de bedrijven die de wijde omgeving sieren; van de kust tot het binnenland. Een groeiend maar hecht team met veel verschillende karakters. Veel potentie en absoluut een omgeving waar je kunt bijleren!

Utrecht

Onze jongste vestiging. Veel energie, veel samenwerken en een gezonde focus op de omgeving, waar veel van onze partners verspreid liggen en waar we ook nog meer in willen groeien. Hier is veel ruimte voor het eigen initiatief.

Referenties
heineken Heineken
heineken
Heineken

Merkactivatie tijdens festivals en evenementen voor alle merken van Heineken. Dit is hoe The Hospitalitist Heineken ontzorgt. Wij selecteren, briefen, trainen en begeleiden medewerkers die op de meest te gekke festivals de Heineken merken activeren, zoals: Lowlands, Zwarte Cross, Concert @ Sea, North Sea Jazz, Down the Rabbit Hole en vele anderen.

Lees meer [+]
mpg MPG.today
mpg
MPG.today

Wij ontwikkelen en verspreiden content voor merken. Redactioneel en branded, digitaal, in print of live, en omnichannel als het kan. Zo inspireren en informeren we audiences met verhalen die er voor hen toe doen. Op elk moment dat zij zelf bepalen. Steeds meer merken willen graag activeren door middel van mensen op een persoonlijke manier, […]

Lees meer [+]
Greg Manning van Covent Garden. Nationale en internationale ervaring op Michelin sterren niveau Covent Garden
Greg Manning van Covent Garden. Nationale en internationale ervaring op Michelin sterren niveau
Covent Garden

Met de samenwerking besparen we gemiddeld 8% met nog meer kwaliteit ook!

Lees meer [+]
JOIN NOW!