Top

10 pagina’s om in de gaten te houden voor kamers

The HospitalitistArtikel 10 pagina’s om in de gaten te houden voor kamers

10 pagina’s om in de gaten te houden voor kamers

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur? Ben jij klaar om op jezelf te gaan wonen? Eindelijk op kamers en je verantwoordelijkheid testen. Dit klinkt voor velen als muziek in de oren, maar een eigen plek vinden is niet altijd makkelijk. Er zijn veel verschillende sites die kamers aanbieden, maar niet allemaal even betrouwbaar of handig. Daarom hebben we er tien voor je op een rij gezet. Het zal de wachttijd niet verkorten maar je wel meer tijd geven voor andere zaken. Beter je tijd besteden aan leuk werk toch? 

 

1. Woningnet

De meest bekende is Woningnet met sociale huurwoningen van diverse woningcorporaties. Bij woningnet gaan de meeste huizen op inschrijfduur. Je kan je kans vergroten door regelmatig op lotingwoningen te reageren, deze gaan namelijk niet op inschrijfduur, maar op willekeurige volgorde. Hiermee vergroot je jouw kans, mocht je nog niet zo lang ingeschreven staan. Om in aanmerking te komen voor een woning via woningnet, moet je onder een bepaalde inkomensgrens zitten. Ben je nog geen 18? Schrijf je meteen in op je 18everjaardag, alle inschrijftijd telt mee.

 

2. Studentenwoningweb

De studentenversie van Woningnet is Studentenwoningweb. Hier worden zowel gedeelde als zelfstandige kamers aangeboden. Deze hebben een redelijke prijs omdat ze speciaal voor studenten gereserveerd zijn. Je hoeft je inkomen niet specifiek op te geven en studiefinanciering telt gewoon mee.

 

3. Room

Bijna alle woningcorporaties zijn aangesloten bij Studentenwoningweb, behalve DUWO. Zij zijn een nieuw platform gestart voor studentenwoningen en zijn van plan dit nog meer uit te breiden. Ook met woningen van andere huisvesters. Verder werkt Room vrijwel hetzelfde als Studentenwoningweb.

 

4. Rooftrack

Dit is het platform van woningnet voor vrije sector woningen. Hier kun je dus het aanbod van diverse woningcorporaties zien, wat in ieder geval betrouwbaar is. De prijzen voor de woningen liggen wel iets hoger dan die van sociale huurwoningen en vaak heb je hier ook een bepaald inkomen of garantstelling voor nodig.

 

5. Funda

Naast wegzwijmelen bij mooie dure koopwoningen, kun je via Funda ook huurwoningen bekijken. Dit is wel vrije sector, maar met een (of meerdere) huisgenoten erbij, is het prima te doen. Het is wel goed zoeken voor de studenten onder ons, want veel huizen worden niet aangeboden aan studenten.

 

6. Pararius

Een vergelijkbare website als Funda, is Pararius. Deze site is wel meer gericht op huurwoningen. Ook hier is het aanbod vooral vrije sector en ligt de prijs hoger. Naast makelaars, kun je op Pararius ook wel eens woningen van woningcorporaties tegenkomen.

 

7. Stadsherstel

Deze website focust zich vooral op woningen binnen Amsterdam. Via stadsherstel kun je komen te wonen op de meest unieke locaties. Zij verhuren namelijk voornamelijk monumentale huizen. De organisatie focust zich op het restaureren van de panden, hier gaat dan ook het grootste deel van de huur naar toe. De gerestaureerde panden worden dan weer verhuurd. De prijs is vaak opvallend laag voor de locatie van de woningen, maar ook hier moet je voor ingeschreven staan.

 

8. Antikraak

Bij verschillende instanties kun je je inschrijven voor antikraak woningen. Deze zijn tijdelijk, maar vaak velen malen goedkoper. Mocht je het dus niet heel erg vinden om eventueel snel te moeten verhuizen, kan dit een ideale oplossing zijn. Instanties zoals Zwerfkei, Adhoc, Alvast en Villex hebben vaak antikraak woningen in beheer.

 

9. Facebook

Op Facebook zijn diverse groepen te vinden voor kamerzoekenden. Hierop worden dagelijks oproepen geplaatst van mensen die opzoek zijn naar een nieuwe huisgenoot of een huurder voor een heel appartement. Ook worden regelmatig tijdelijke kamers aangeboden. Het fijne is dat je direct de Facebook-pagina van jouw mogelijke huisgenoot kan bekijken, voor je reageert. Let wel, zij kunnen ook op jouw pagina zien wat voor vlees zij in de kuip hebben.

 

10. Makelaar

Naast bekende sites afspeuren, kun je ook een makelaar benaderen. Veel makelaars helpen groepen studenten of werkenden graag met het vinden van een appartement om te delen. Kijk goed welke makelaar je inschakelt, zo word je niet opgelicht. Vaak vragen deze makelaars 1 maand huur als bemiddelingsprijs.

 

Het duurt soms even voor je eindelijk de ideale kamer hebt gevonden, maar blijf positief! Tips om een positieve mindset te ontwikkelen bij jezelf vind je in dit artikel!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.