Top

Bepaal je eigen success

The HospitalitistArtikel Bepaal je eigen success

Bepaal je eigen success

Buiten het feesten en de gezelligheid om, hebben wij tijdens ons tien jarig bestaan ook veel kennis opgedaan met de workshops! Dit heeft ons enorm geïnspireerd en gemotiveerd om onze community te voorzien van onze eigen tools en handvatten. Met goede voornemens en het nieuwe jaar in zicht willen wij jullie graag inspireren: Hoe bepaal jij jou eigen succces?

 

Of je succesvol bent, bepaal je zelf aan de hand van je eigen verwachtingen. De druk van buitenaf kan je het gevoel geven dat je niet succesvol bent en niet voldoende presteert. Dat horen we ook regelmatig bij ons op het kantoor.  Foto’s van vrienden op Instagram laten vooral zien hoe goed het met ze gaat. Trek jij daar we leens de conclusie uit dat jij niet zo succesvol bent of eigenlijk nooit iets meemaakt? Waarom eigenlijk? En bovenal, klopt dat beeld van jezelf eigenlijk wel? Hoe bepaal jij je succes?

 

Succes is voor iedereen anders en behalen we op onze eigen manier. Waarom zou je jezelf meten aan de prestaties van een ander? De vraag is of je jezelf gelukkiger voelt als je uiteindelijk hetzelfde hebt bereikt als die ander. Hetzelfde geldt voor het voldoen aan verwachtingen van onze vrienden of familie. Dit kan soms zo ver gaan dan het een negatieve invloed heeft op jouw welzijn. Dat je van jezelf vindt dat je faalt. Dit kun je voorkomen door je eigenwaarde uit je eigen succes te halen en niet uit het succes of de verwachting van een ander. Wanneer vind jij dat je een succes hebt bereikt?

 

Begin klein. Om je eigen successen te vieren, moet je ze wel kunnen zien. Gun jezelf dat succes gevoel als je lekker gekookt hebt.  Voel het als een succes als je die moeilijke opdracht hebt afgemaakt waar je tegenop zag of juist aan iets nieuws bent begonnen. Kleine stappen zijn samen één grote stap. Vanuit de overtuiging dat jij succesvol bent, wordt het veroveren van die nieuwe baan, de liefde of de wereld een stuk leuker en makkelijker. Omdat je simpelweg gelooft in jezelf en jezelf niet meer afvalt.

 

Sam Jolie vertelt in onderstaand YouTube filmpje met humor hoe het schrijven van zijn speech voor een Tedtalk synoniem staat voor zijn levensweg: om gelukkig te zijn moest hij leren zijn eigen successen te bepalen. Kijken dus!

 

Defining Your Own Success: Sam Solie

 

Foto: Workshops tijdens het tien jarig bestaan van The Hospitalitist. Gegeven door: Lilian Dekker (Xpressief Coachen), Marie Christine Roeleveld (NU psycholoog en coach), Anette Fehse (Movimiento), Monique van der Meer (Berenschot).

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.