Top

Eerste partner van The Hospitalitist

The HospitalitistArtikel Eerste partner van The Hospitalitist

Eerste partner van The Hospitalitist

Vandaag spreken we af met Emmy Schouten, verantwoordelijk voor de bijzondere locaties bij Stadsherstel Amsterdam en de eerste partner van The Hospitalitist. The Hospitalitist bestaat dit jaar tien jaar, daarom kijken we graag terug en gaan langs bij onze eerste partner. Met een heerlijke kop thee in de Amstelkerk blikken we terug op de samenwerking met Stadsherstel.

 

Hoe ben je bij Stadsherstel terecht gekomen?

Ik werk 16 jaar naar volle tevredenheid bij Stadsherstel Amsterdam. Onze afdeling, de afdeling Exploitatie Bijzondere Locaties, is in deze 16 jaar flink gegroeid. Toen ik bij Stadsherstel begon werden er twee locaties, Schuilkerk de Hoop en de Amstelkerk verhuurd en waren De Duif en Museum ’t Kromhout in restauratie en bijna klaar voor exploitatie. De opening van zowel De Duif als van Museum ’t Kromhout hebben wij met veel verschillende evenementen een heel weekend lang gevierd. Na deze opening groeiden het aantal verhuringen snel en kwamen er nog meer panden naar onze afdeling voor programmering en verhuur, zoals o.a. de Schellingwouderkerk, de Vondelkerk en de Posthoornkerk.

 

Wanneer startte jij de samenwerking met The Hospitalitist?

Door de groei van het aantal locaties en daarmee het aantal verhuringen was er van onze kant meer behoefte aan beheerders. Deze vraag hebben wij bij The Hospitalitist neergelegd en zo ontstond onze samenwerking. Wij zijn gestart met een poule van drie beheerders waaronder Casper Wienia, één van de eerste talenten van The Hospitalitist. Casper is nu nog steeds werkzaam bij Stadsherstel Amsterdam.

Daan Meischke heeft in het begin van onze samenwerking op ons kantoor in de Amstelkerk gewerkt, zodat hij kon zien waar onze behoeftes lagen. Een bijzondere bijkomstigheid was, dat de grootvader van Daan Meischke betrokken was bij de oprichting van Stadsherstel Amsterdam in 1956. Dit maakte de samenwerking natuurlijk nog unieker. Daan gaf ook hospitality trainingen aan ons team.

 

Wat zou je willen meegeven aan The Hospitalitist die nu al weer 10 jaar bestaat?

Allereerst veel felicitaties met het tien jarig bestaan! Daar neem ik mijn petje voor af. Het is mooi om te horen dat jullie als bedrijf 10 jaar bestaan en dat jullie jezelf nog steeds blijven ontwikkelen. Dat is denk ik, belangrijk om te doen. Ik wil jullie ook graag bedanken voor de uitnodiging voor jullie 10- jarig bestaan. Het is een goed moment om weer een paar oude gezichten te zien.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.