Top

4 tips die jou kunnen helpen ruimte te creëren in je agenda

The HospitalitistArtikel 4 tips die jou kunnen helpen ruimte te creëren in je agenda

4 tips die jou kunnen helpen ruimte te creëren in je agenda

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, dit betekent dat je hoeveelheid vrije tijd flink verminderd wordt. In dit artikel vind je 4 tips om te zorgen dat je al jouw verplichtingen gepland krijgt!

1. Gebruik een agenda

Als student heb je vaak veel verschillende afspraken in de week. Naast je school en je werk wil je graag wat tijd over hebben voor een sociaal leven. De eerste stap om dit allemaal te plannen is om het overzichtelijk te maken door middel van een agenda. Zo voorkom je dat je dubbele afspraken maakt. Je kunt zelf kiezen wat je het liefst gebruikt, een fysieke of online agenda. Leef je vooral uit met verschillende kleurtjes voor verschillende type afspraken, dat maakt het overzichtelijk!

2. Start op tijd met plannen

Het lijkt soms alsof je hele week een chaos is door alle verschillende taken, maar dit valt als je het goed aanpakt best wel mee. Als je vroeg begint met plannen, kun je goed inschatten wanneer je tijd hebt voor extra afspraken. Begin gelijk met plannen op het moment dat je het rooster van je school weet of plan je werk voor een hele maand in. Zo weet je hoeveel tijd je over hebt en kun je andere dingen eromheen gaan plannen!

3. Bepaal je prioriteiten

Het opruimen van je kamer is soms hard nodig, maar het moment om dit te doen is belangrijker. Uiteraard moet je soms ook voor zoiets tijd inplannen, maar bedenk goed of andere dingen niet belangrijker en urgenter zijn. Maak een lijstje met je prioriteiten voor de komende tijd, en verwerk deze als eerste in je planning. Zo voorkom je dat je niet de dag voor een tentamen pas kan beginnen met leren!

4. Durf nee te zeggen

Een week heeft 7 dagen van 24 uur, dit lijkt veel, maar dit is zo volgepland. Ondanks dat heel veel dingen nodig lijken, en soms ook heel leuk zijn, passen ze niet altijd in je planning. Zorg dat je de week niet overvol plant en durf nee te zeggen tegen sommige dingen. Wanneer je altijd alles volgepland hebt kun je niet meer tot rust komen. Kies voor dingen die bijdragen aan jouw geluk! Dus bedenk bij elke afspraak, word ik hier gelukkig van?

 

The Hospitalitist houdt graag rekening met jouw planning en laat je vrij om zelf je beschikbaarheid aan te geven, zodat jij flexibel om andere verplichtingen heen kan plannen. Mocht je nog steeds moeite hebben met plannen, dan geeft Thysa als Talent Developer hier voor werknemers van The Hospitalitist trainingen over. Wil je meer weten over wat Thysa precies doet bij The Hospitalitist, lees dan dit interview!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.