Top
  • All
  • Hospitality
  • Humans of the Hospitalitist
  • Organisatie groei
  • Persoonlijke Ontwikkeling
  • The Hospitalitist

Waarom jij wilt werken bij The Hospitalitist!

- ongeveer 2 minuten leestijd -   Waarom werken bij The Hospitalitist zo leuk is is iets wat ik mij afvroeg toen ik talenten ontmoette in mijn eerste week stage bij The Hospitalitist. Ik ben Lotte en ik ben deze maand begonnen met mijn stage Marketing en Evenementen bij The Hospitalitist. De afgelopen weken heb ik tijdens trainingen aan talenten van verschillende Squads (teams) gevraagd wat The Hospitalitist voor hen nou zo’n fijne werkgever maakt. Ik deel met jullie de top-5!   De leuke collega’s De reden die het vaakst genoemd wordt door talenten zijn de leuke collega’s die ze hebben bij The Hospitalitist....

Top 5 ontbijtplekken in Amsterdam voor tijdens ADE

Vandaag is het dan zover: Amsterdam feest er weer op los met ADE! Onze talenten zullen ook dit jaar weer met ADE bij veel toffe evenementen en feesten aan het werk zijn. Voor alle feestgangers onder ons hebben wij dé top 5 hangover-ontbijtplekken van Amsterdam samengesteld. Hier kun je na een mooi feestje heerlijk uitbrakken met een goed ontbijt.   De Ysbreeker De Ysbreeker is van 08:00 uur ’s ochtends tot 01:00 uur ’s nachts geopend dus de hele dag de tijd voor een heerlijk hangover-ontbijt. De Ysbreeker burger is mijn persoonlijke favoriet, maar je kunt hier ook gewoon van de dinerkaart...

Interview met talent Maarten

Maarten van Haaren (21 jaar) is één van de talenten van Squad Den Haag. Oorspronkelijk uit Vught, maar naar Den Haag verhuisd voor zijn studie Bewegingstechnologie. Hij hoopt dit jaar af te mogen studeren en te beginnen aan een Master. Vandaag praat ik met hem over zijn persoonlijke ontwikkeling.   Start bij The Hospitalitist ‘’Via een Instagram post werd ik enthousiast over het werken op festivals bij The Hospitalitist en ik ben toen aan de slag gegaan bij de Events Squad’’. Inmiddels werkt hij nu ruim een jaar voor The Hospitalitist en hij heeft het onwijs naar zijn zin. Maarten is een voorbeeld...

Hoe wij personeelsverloop in de horeca oplossen

Gisteren was dit bericht overal in het nieuws. De volgende cijfers vallen op; Jaarlijks verloop van personeel ligt in de horeca op 40% Dit is zo’n 6% van de totale omzet in de horeca De kosten komen gemiddeld op 42.000,- per bedrijf Het vervangen van een kok kost bijna 30.000,-, het vervangen van een bedieningsmedewerker ruim 15.000,-   Onze eerste reactie: wat een bedragen! En vragen ons direct af, hoe kan dat dan? ABN AMRO geeft aan: “De werving en het inwerken van nieuwe medewerkers brengt niet alleen hoge kosten met zich mee, maar pakt ook negatief uit voor de arbeidsproductiviteit van...

Tips: 5x hoe je je het beste voorbereid op een nieuw studiejaar  

Na een hoogstwaarschijnlijk heerlijke zomervakantie moet je weer aan bak, want het studiejaar gaat weer beginnen! Om ervoor te zorgen dat je je studiejaar enigszins relaxed en georganiseerd kunt beginnen heeft The Hospitalitist voor je op een rijtje gezet hoe jij je perfect kunt voorbereiden:   Zorg dat je een agenda hebt Of je nou een type bent die graag met een pen of markeerstift te werk gaat in een papieren agenda óf een type bent die het fijn vindt alles digitaal te organiseren; zorg dat je een agenda in huis hebt!   Zet direct je rooster in je agenda “Welke vakken ga ik...

Humans of The Hospitalitist

Onlangs sprak ik af met Roy de Langen. Roy is 24 jaar en is geboren in Den Helder. Voor zijn studie Evenementmanagement is hij verhuisd naar Utrecht. Afgelopen maand heeft hij zijn scriptie gehaald. Tijdens ons gesprek spraken wij onder andere over zijn nieuwe functie, zijn connectie met The Hospitalitist en het doel dat hij voor ogen heeft.   Het begin Via een Instagram advertentie is Roy vorig jaar april terecht gekomen bij The Hospitalitist. Kort hierna is hij als talent aan de slag gegaan voor de Heineken Squad. Ook heeft hij ervaring opgedaan bij veel verschillende andere Squads. ‘’In mijn tijd bij...

Bodylanguage

Ken je dat gevoel, dat je ergens bent en je je niet welkom voelt door de gastvrouw of heer die je begroet? Het kan je overal overkomen. Bij een hotelreceptie tijdens de check-in, op het vliegveld bij de balie, tijdens een etentje in een restaurant of zelfs gewoon bij de kassa in de winkel. Heb je je weleens afgevraagd wat het dan is wat dat gevoel oproept? Body language speelt een belangrijke rol waar je je wellicht niet altijd bewust van bent.   Maakt iemand oogcontact en zie je een glimlach op het gezicht? Heeft deze het lichaam naar jou gericht terwijl...

We are the Hospitalitist

                                                                                                                            Photo by Romy Vierenhalm We are the Hospitalitist   Terwijl de zon de mensen op overvolle terrassen beschijnt, nipt Luuk Bijleveld, Squadleader van de vestiging Utrecht, aan een “extra sterke” dubbele espresso. Zijn strak geföhnde haar weerstaat met gemak het zomerse windje dat waait. Wie hem kent weet dat Luuk van structuur houdt en altijd oog heeft voor detail. Hij werkt al bijna een jaar bij The Hospitalitist. Hij begon als talent en heeft zich door zijn ondernemende houding, zakelijk inzicht en nieuwsgierigheid rap ontwikkelt tot Squadleader. We vonden het tijd worden hem eens van een andere kant te laten zien en...

HET ONTBIJTJE VAN CULTUUR

Maarten Vooijs – CEO van The Hospitalitist deelt inzichten over de opbouw van een vruchtbare basis voor iedere organisatie en licht toe hoe The Hospitalitist handen en voeten geeft aan haar waarde n en cultuur.  Het antwoord is strategie. “Culture eats strategy for breakfast” is een veelgebruikte uitspraak in de zakelijke markt en in een snel veranderende wereld meer en meer van toepassing.   We weten dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van een dag is. Het helpt je scherp te blijven en de meest effectieve uren van de dag goed te besteden. Een persoonlijk voordeel is dat ik beter in staat ben om na een goed...

The future is here to stay

  Het enige dat zeker is aan de toekomst is dat het ontwikkeling met zich mee brengt. Vandaar dat wij het bij The Hospitalitist belangrijk vinden om trends, nieuwe bewegingen en grote veranderingen die hun omgeving op lange termijn beïnvloeden, in kaart te brengen. In deze blog bieden we inzicht in een aantal ontwikkelingen waarvan wij denken dat ze een grote impact gaan hebben en laten we zien hoe u als ondernemer kunt reageren op deze veranderingen. Onderstaande is gebaseerd op het “Global Human Capital trends 2017” survey rapport en het “Megatrend 2017” rapport van PWC.     Verbindend leiderschap door grotere diversiteit Terwijl bestaand...