Top
  • All
  • #RONDJEVANDEZAAK
  • Hospitality
  • Humans of the Hospitalitist
  • Organisatie groei
  • Persoonlijk Leiderschap
  • Teams bouwen
  • Teams samenstellen
  • The Hospitalitist
  • Werving & Selectie
  • Zelfbewustzijn

In 3 stappen van verbazing naar groei

Leestijd: 2,5 minuut Door: Rutger van den Brink   Donderdag 12 maart keek ik live met een collega naar de persconferentie van Mark Rutte: “Evenementen met meer dan honderd personen in Nederland worden afgelast”! Vanaf dat moment stond mijn telefoon rood gloeiend. Één dag later was onze planningsagenda zo goed als leeg. Maar inmiddels is er weer beweging ontstaan. Van totale stilstand gaan we vanaf deze week weer draaien. De afgelopen tijd hebben wij heel hard gewerkt om nog sterker uit deze bizarre periode te komen. Met als focus onze partners en het behouden van onze mensen: ons kapitaal!   Van verbazing naar vechten De berichtgeving...

Keuzes maken in corona-tijden

Leestijd: 3 minuten Door: Helma Loomans   Nu de corona-regels weer wat vrijer worden, krijgen we meer en meer te maken met keuzes. Iedereen maakt hierin eigen persoonlijke- en zakelijke afwegingen. Hoe maak je deze keuze tussen een risico op gezondheidsklachten of een risico op financiële problemen? Of tussen wat je hart graag wilt en wat je hoofd je adviseert? En hoe ga je als horecaondernemer om met die verschillende wensen en behoeftes binnen jouw team en gasten?   Ondernemers Onze prachtige partners mogen hun horecadeuren weer voorzichtig aan gaan openen vanaf 1 juni a.s. Waar Jaarbeurs uiteraard weer voor hele andere keuzes komt te staan...

Get To Know Our New Partner: Jaarbeurs

- Leestijd: 1 minuut -   Met veel enthousiasme en trots kunnen wij mededelen dat The Hospitalitist een nieuwe partner heeft: De Jaarbeurs in Utrecht!   De Jaarbeurs is een locatie waar iedere dag vele mensen samenkomen om te genieten van evenementen, congressen, beurzen en festivals. Binnen de Jaarbeurs zit ook het Beatrix Theater en de Kinepolis waar regelmatig de grootste optredens en nieuwste films te bewonderen zijn. Heb je bijvoorbeeld al gehoord dat op dit moment de TINA musical speelt in het Beatrix Theater? Ook onze talenten kunnen de sfeer mee proeven van deze musical! Om voor een ultieme gastbeleving te zorgen zitten...

Studiekeuze stress? The Hospitalitist helpt je!

- Leestijd: minder dan 1 minuut -   Een nieuw jaar betekent nieuwe ronden, nieuwe kansen! Nog geen idee welke studie bij jou past? Bezoek de open dagen van verschillende scholen, zo kun je uitvinden welke studie én stad het beste bij jou past! Laat The Hospitalitist jou nou graag een handje willen helpen met een studie kiezen door de open dagen van hogescholen en universiteiten in grote steden voor je op een rijtje te zetten.   OPEN DAGEN JANUARI - APRIL 2020 25/01/2020, 28/01/2020 & 30/01/2020 - Hogeschool TIO (Hospitality, Toerisme & Business) 26/01/2020 – Hogeschool Eindhoven 31/01/2020 – Rijksuniversiteit Groningen 01/02/2020 & 17/02/2020 – De Haagse...

Getting to know a Squad Lead

-Leestijd: ongeveer 2,5 minuut-   Projectleider, teamleider, teamlead, teammanager; allemaal verschillende benamingen voor wat The Hospitalitist beschouwt als een ‘Squad Lead’. Squad Lead is een term die binnen The Hospitalitist als vanzelfsprekend wordt gebruikt. Maar wat houdt het zijn van een Squad Lead nou eigenlijk in? Wij vroegen onze Squad Lead Nishita (28 jaar) van de A’DAM Toren in Amsterdam hoe het is om een Squad Lead te zijn.   Nishita was voor ons absoluut geen nieuw gezicht toen zij startte als Squad Lead bij A’DAM Toren. Tijdens haar toenmalige studie Communicatie werkte Nishita al bij The Hospitalitist als talent. Ze loopt er letterlijk...

Humans of The Hospitalitist: interview met Suzan

- Leestijd: 1,5 minuut -   Suzan Heskes (22 jaar) is geen onbekende binnen The Hospitalitist. Suzan werkt inmiddels al ruim 3,5 jaar bij The Hospitalitist en is sinds 1 mei 2019 Squad Lead bij onze partner Van der Linde. Door de jaren heen is zij ontzettend gegroeid en heeft zij veel geleerd bij The Hospitalitist. Ze is vorige maand afgestudeerd en de wereld ligt aan haar voeten. Waar het voor haar begon als een bijbaan, heeft zij nu een functie waarin zij wordt uitgedaagd, iets dat ze naar eigen zeggen nodig heeft. Vandaag praat ik met Suzan over haar ontwikkeling.   ‘’Toen ik...

Helemaal “WAB”ber de wappie – kansen en uitdagingen met de WAB

- Leestijd: 3 minuten -     ‘ - Last minute wordt minder last minute, gelijke monniken gelijke kappen en het grotere plaatje. – ‘   Per 1 januari treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans, de WAB, in werking. Een aantal veranderingen die de WAB met zich meebrengt zijn van grote invloed op de hospitality branche. De nieuwe wetgeving zorgt ervoor dat de kosten voor arbeid stijgen. Houd in ieder geval rekening met een stijging van tussen de 6% en 9% op het brutoloon. Graag zet ik de belangrijkste veranderingen voor je op een rij EN  laat je weten hoe de nieuwe wetgeving kansen voor...

Snacks voor de beste concentratie

Heb jij soms ook van die dagen dat je lichaam vol energie zit, maar je geest er gewoon nog niet klaar voor is om zich te concentreren? Wij delen een paar snacks met je die je elke dag kunt nemen en ook nog eens passen in een dieet. De snacks vergroten je denkvermogen zodat jij al jouw to do’s fris en fruitig kunt afmaken! 1. Blauwe bessen Studies tonen aan dat blauwe bessen je concentratie en je geheugen tot maximaal vijf uur lang verhogen, omdat de antioxidanten in bosbessen de bloedtoevoer en zuurstof naar je hersenen stimuleren en je hersenen dus scherp...

Etiquette in de horeca, hoe zat het ook al weer?

Hoe zit het ook al weer met de etiquette in de horeca? Wij hebben voor jullie een aantal belangrijke etiquette op een rijtje gezet, zodat jij altijd kunt shinen aan tafel!   Bestek Aan hoe het bestek bij de gasten op hun bord ligt kun je makkelijk aflezen in welke fase van het gerecht de gasten zitten. Zie hieronder een makkelijk geheugensteuntje:   Wijnglazen Wil je een wijnglas pakken, ben je toch weer vergeten welk glas voor welke wijn is; herkenbaar? Natuurlijk kan het per horeca gelegenheid verschillen wat voor glas gebruikt wordt, maar in de afbeelding hier onder vind je welke...