Top

Vragen die je moet kunnen beantwoorden in een sollicitatiegesprek

The HospitalitistGeen categorie Vragen die je moet kunnen beantwoorden in een sollicitatiegesprek

Vragen die je moet kunnen beantwoorden in een sollicitatiegesprek

Ok, je bent door de eerste keuring gekomen, namelijk de schriftelijke sollicitatie, gefeliciteerd! Maar dan. Hoe nu verder? Wat wordt er verwacht tijdens het sollicitatiegesprek en hoe kan je je hier op voorbereiden? The Hospitalitist spreekt wekelijks sollicitanten en maakt op basis van die gesprekken een beslissing. Natuurlijk is elk bedrijf anders en zal iedere interviewer op zijn eigen wijze vragen stellen, maar als je deze vragen voor jezelf kan beantwoorden, heb je in ieder geval zeker een goede voorbereiding voor het sollicitatiegesprek. Succes!  

 

  1. Leg aan de hand van je CV uit wie je bent.

 

We beginnen gelijk met een opdracht en niet echt een vraag. Want wat zegt jouw CV over jou? Pak je CV en stel bij iedere studie wijziging, ontslag, nieuwe baan, lange reis of wat dan ook, jezelf de vraag: waarom heb ik die keuze gemaakt? En wat heb ik ervan geleerd? Wat heb ik meegenomen aan persoonlijke ontwikkeling en ervaring? De interviewer zal benieuwd zijn naar jouw toevoegingen, anekdotes of ervaringen aan de hand van je CV. Zit er een lijn in alles wat je tot nu toe gedaan hebt, of een doel waar je naartoe hebt gewerkt? En waarom ben je met die studie gestopt of ben je al na een half jaar weg gegaan bij dat werk? Dit is jouw kans om te laten zien wie jij bent en om het beeld wat de anderen van je hebben aan te vullen of positief te beïnvloeden.

 

2. Wat zijn jouw sterke punten en wat zijn jouw verbeterpunten?

 

Als talent van The Hospitalitist weet je dat wij hier op hameren en dit is precies zo’n moment dat je daar heel blij mee kan zijn. Dit is het moment om te laten zien dat jij zelfkennis hebt, weet waar je krachten liggen en bewust bent van jouw valkuilen. Als je ook nog eens kan laten zien op wat voor een manier je werkt aan jouw verbeterpunten, toon je initiatief en maak je optimaal gebruik van deze vraag.

 

3. Waarom wil je deze baan?

 

In dit antwoord kan je laten zien wat je over het bedrijf, het team en de functie weet. Voor jouw motivatiebrief heb je als het goed is uitgebreid onderzoek gedaan, maar verwacht ook dat zij in het gesprek willen horen wat jij weet. Daarnaast kan je ze overtuigen dat jij perfect bij deze baan past. Welke vereisten zijn er voor de baan en hoe voldoe jij eraan?

 

4. Vertel eens over een uitdaging die jij overwonnen hebt.

 

Je laat zien waar het mis ging, waarom dit een uitdaging voor jou was en hoe jij ervoor gezorgd hebt dat dit opgelost werd. Je kan laten zien hoe jij te werk gaat, hoe je in een team functioneert, met stress omgaat en schetst kortom een beeld van hoe jij met toekomstige obstakels om zal gaan.

 

5. Waar zie jij jezelf over X aantal jaar?

 

Laat zien dat jij doelen kan stellen voor jezelf en een idee hebt waar je naartoe wilt werken binnenin de functie waar je voor solliciteert, maar ook binnen het bedrijf. Wanneer jij zegt dat je eigenlijk over drie jaar je met iets heel anders bezig wilt houden, kan dat hen doen twijfelen om in jou te investeren. Mocht je niet een duidelijk doel hebben voor over vijf jaar, zeg dit dan. Noem vervolgens wel vaardigheden of werkzaamheden die je zou willen bezitten. Zoals bijvoorbeeld: “Ik zou dan graag in een leidinggevende positie zitten, waarbij ik een team aanstuur.”

 

6. Waar ben je het meest trots op?

 

Je hoeft hier geen werk-gerelateerde ervaring voor te kiezen, maar zorg ervoor dat de ervaring een aspect van jouw persoonlijkheid belicht waarvan jij wilt dat die de aandacht krijgt. Misschien ben je trots dat je in het buitenland hebt gewoond en daar een nieuw ‘thuis’ hebt weten op te bouwen, of dat je met een studie gestopt bent, omdat je erachter kwam dat jouw hart er niet in zat en je het belangrijk vind om te doen waar jij in gelooft.

 

Als je deze vraag weet te beantwoorden kom je een heel eind in jouw gesprek. Uiteindelijk gaat het erom dat degene die jouw interviewen een duidelijk beeld krijgen van wie jij bent. Dan kunnen zij beslissen of jouw persoonlijkheid past bij het profiel waar zij naar op zoek zijn, of niet. Wees dus jezelf!

No Comments

Leave a Comment