Top

Waarom is hospitality zo belangrijk voor je carrière?

The HospitalitistHospitality Waarom is hospitality zo belangrijk voor je carrière?

Waarom is hospitality zo belangrijk voor je carrière?

Gastvrijheid is in ieder vakgebied een handige vaardigheid. Daar kan Thierry alles over vertellen. Thierry is een van onze laatste aanwinsten op ons kantoor in Amsterdam. En wát voor een. Sinds oktober dit jaar is hij poule captain en in die rol onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeltrajecten van de talenten. We vonden het daarom tijd dat Thierry met jullie wat slimme carrièretips deelde.

Een kleine geschiedenis

Op jonge leeftijd wilde Thierry geen brandweerman of politie-agent worden, maar banketbakker. Je leest het goed, banketbakker. Het had dus zomaar gekund dat je bij hem je verjaardagstaart zou bestellen, maar het liep toch even anders. Ouder en wijzer, besloot hij hotelmanager te willen worden en naar de Hotelschool in Amsterdam te gaan. We hebben dus te maken met een echte hotello.

Waarom hospitality?

Toch wilde hij na zijn eerste jaar in Amsterdam allesbehalve hotelmanager worden. Wat hij zo mooi vind aan de studie is de breedte waarin je wordt opgeleid. ‘Het is in feite een all round management opleiding. De vaardigheden die je er leert, met name gastvrijheid, zijn overal gewild’. Als je goed met klanten en gasten om kunt gaan, dan kun je in veel verschillende vakgebieden het verschil maken.

Waarom The Hospitalitist?

Na zijn afstuderen reisde hij met zijn familie drie weken door Amerika. Vrij snel daarna ging hij op freelance basis aan de slag voor de organisatie van De Hotelnacht. Dat avontuur was nog maar net begonnen of The Hospitalitist kwam op zijn radar. Zijn ambities lagen meer in de richting van consultancy op gebied van het verbeteren van servicelevels én mensen.

Thierry kende ons al via studiegenoten maar dacht aanvankelijk dat we gewoon een horeca uitzendbureau waren. Maar toen hij van dichtbij meemaakte wie we zijn en wat we doen, veranderde zijn beeld. Hij zag dat The Hospitalitist haar talenten precies datgene bijbrengt wat niet iedereen op zijn of haar studie meekrijgt: gastvrijheid. Via via kwam Thierry met Marjolijn in gesprek en er was direct een klik. ‘Het is hier wel een kantoor, maar je merkt dat we allemaal horeca mensen zijn. We werken hard, maar er is altijd gezelligheid. Bovendien is iedereen even betrokken en kennen we elkaar door en door’.

No Comments

Leave a Comment