Top

Be The Change

Be The Change

Hadiatou, ofwel Hadia is 21 jaar en is geboren in Sierra Leone, maar is op jonge leeftijd vanwege de oorlog gevlucht naar Guinee. Op haar 10e is Hadia verhuisd naar Nederland waar haar oudere zus al enkele jaren woonde. Bij The Hospitalitist werkt zij voor Hofhouse in Den Haag. Vandaag spraken wij met haar om te praten over wat haar inspireert en hoe zij haar toekomst voor zich ziet.

 

Day-to-day

The Hospitalitist is voor haar een plek waar zij nieuwe mensen leert kennen, zichzelf kan ontwikkelen en gebruik kan maken van de verschillende talen die zij spreekt. Hadia spreekt maar liefst vijf talen; Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Fula. Hiernaast zit zij in het tweede jaar van haar studie European Studies die zij volgt aan de Haagse Hogeschool.

 

”Je kan niet verwachten dat iemand iets doet, als je het zelf ook niet doet”

 

Inspiratie

Tijdens het interview inspireerde Hadia ons enorm. Zij is erg gedreven in wat zij doet en zij ziet het van groot belang om veel ervaring op te doen om zo andere te kunnen helpen. In 2016, tijdens de vluchtelingencrisis, heeft zij zich bekommerd over het verbeteren van het integratie systeem binnen haar school. Als niet Nederlandse weet zij hoe het is en voelt om te integreren. Zij wilt dan ook graag andere helpen bij dit proces. Iets wat door anderen als enorm inspirerend wordt gezien. Dit leidde ertoe dat Hadia een eigen comité omtrent integratie mocht opstarten. Iets wat voor haar een grote drijfveer was om te blijven helpen, maar vooral te inspireren.

 

Toekomst

In de toekomst wilt Hadia bezig zijn met het helpen van anderen. Zij wilt dan ook graag terug naar Guinee om de mensen daar te helpen. Volgens Hadia is de regering daar te corrupt. Ook krijgen de mensen niet de kansen en mogelijkheden die zij verdienen om zich verder te kunnen ontwikkelen op sociaal en economisch gebied. Een uiteindelijk doel van haar is om hier een einde aan te maken. Met behulp van haar studie en de kennis die zij in de komende jaren op zal doen hoopt ze later een functie te vervullen in de regering van Guinee en zélfs president te worden. Wel geeft zij aan het als obstakel te zien dat ze nog over onvoldoende kennis beschikt om haar doel te kunnen verwezenlijken.

 

Advies

‘’Je kan niet verwachten dat iemand iets doet, als je het zelf ook niet doet’’. Een uitspraak die ons niet loslaat na het interview. Zij is zich erg bewust van de keuzes die zij maakt en streeft er ook naar om zich altijd in te zetten voor dingen waar zij in gelooft. Als tip gaf zij mee om naar je hart te luisteren en iets te doen waarbij jij je goed voelt. Wanneer je dit vindt zal je zien hoe mooier je eigen leven ervan wordt en met hoeveel meer plezier je je leven zal leiden.

 

Leuke tip, Hadia schrijft zelf ook! Check haar blog hier !

 

No Comments

Leave a Comment