Top

Humans of The Hospitalitist: Interview met Annick

The HospitalitistHumans of the Hospitalitist Humans of The Hospitalitist: Interview met Annick

Humans of The Hospitalitist: Interview met Annick

Leestijd: 3 minuten

Geschreven door: Terri Koenekoop

 

“… en dit leek mij een hele mooie uitdaging.”

 

Vandaag interview ik Annick Kooiman (22), een enthousiaste dame die graag de horeca opzoekt, een goede film kijkt of danst. Annick is Squad Lead en onderdeel van het MARCOM team. Onder het genot van een kopje koffie praat ik met Annick over haar functie, leerpunten en meer.

 

Wat fijn om je te spreken! Laten we er direct induiken. Hoe zou je werken bij The Hospitalitist omschrijven in drie woorden?

“Oh, dat vind ik moeilijk. Ik denk aan: uitdagend, gezellig en leerzaam. Ja dat zeker.”

 

Leuk, ik ben benieuwd wat je dan zoal doet binnen The Hospitalitist. Wat is jouw functie?

“Ik ben Squad Lead van Utrecht/Amersfoort. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor alles rondom de partners en de talenten van deze regio. Ik onderhoud dus het contact met de partners en talenten en ik houd me bezig met de planning en administratie.

Daarnaast ben ik ook deel van het Marketing Communicatie team. Hier liggen mijn verantwoordelijkheden voornamelijk bij de socials, dus Instagram, LinkedIn en Facebook. Hierin behoud ik het overzicht en begeleid ik het team.”

 

Die combinatie klinkt zeker uitdagend. Wat heb je geleerd in je werk?

“Door middel van time management heb ik in mijn dagindeling en werkzaamheden structuur leren toepassen.  Ik heb daarbij geleerd om te werken met een team en ik heb meer verantwoordelijkheden gekregen die ik eerder nog niet had.

Ohja, en ik heb geleerd de waarom vraag stellen, echt weten waarom je iets doet. Zoals waarom we in deze tijd mensen aannemen. Sommige dingen doe je omdat het goed voelt, maar het is beter om daar bewijs voor te hebben. Zo kun je het beter overbrengen naar anderen.”

 

Wat hoop je hier nog te leren?

“Structureler plannen. Het stukje structuur wil ik beter leren implementeren. Daarnaast moet ik leren om af en toe nee te zeggen en te accepteren dat niet altijd alles kan.“

 

Je had dus niet veel ervaring met werken in een team. Hoe ben je dan bij The Hospitalitist terecht gekomen?

“Dat is een leuk verhaal. Ik werkte hiervoor bij horecauitzendbureau Match Nederland en ons team bestond uit twee personen. Ik heb daar eerst gewerkt als medewerker, toen stage gelopen en heb na het afronden van mijn studie een contract aangeboden gekregen. Afgelopen juli is Match gefuseerd met The Hospitalitist. Mij is toen gevraagd of ik mee wilde naar The Hospitalitist en dit leek mij een hele mooie uitdaging.“

 

En dat is, zoals je zei, gebleken. Wat wil je graag bereiken met jouw werk?

“Het blij maken van mensen met wie ik werk: collega’s, partners en talenten. En daarin een fijne gesprekspartner zijn. Maar ook het bereiken van mijn leerdoelen, dus weten wat ik kan, en daar genoegen mee nemen.”

 

Dat zijn mooie doelen. Wat zijn hierin jouw drijfveren? Waar krijg jij energie van?

“Als iemand begrijpt hoe ik me voel, dus met iemand op hetzelfde level zitten. Als ik bijvoorbeeld bij een project precies met iemand op één lijn zit, daar krijg ik veel energie van. Dan verloopt de samenwerking soepel en goed.”

 

Wie of wat inspireert je om je doelen te bereiken?

“Mijn collega’s, van hen leer ik veel. Ik vind het bijzonder hoe zij dingen oppakken. Het harde werken en de manier van werken, maar ook hun visie inspireert mij.”

 

Waar zie jij jezelf in 5 jaar?

“Met meer werkervaring. Ik ben nu nog maar een jaar aan het werk. Daarbij denk ik dat ik dan een duidelijker doel heb. Ik ben nu erg blij met wat ik doe, dus ik ben benieuwd of er dan iets nieuws is bijgekomen.

Maar vooral dat ik gelukkig ben in mijn werk- en privésituatie. Ik doe graag werk dat ik leuk vind. Terwijl anderen misschien werken voor geld of status, doe ik graag iets waar ik plezier uit kan halen. Op dit moment zit ik goed op mijn plek.”

 

Zou je in dit toekomstplan nog willen doorstuderen?

“Nou, het meeste heb ik geleerd uit mijn stages. Ik heb twee stages gelopen en daar heb ik ontdekt wat ik wel en niet wil in mijn werk. Daarbij heb ik tijdens deze stages en mijn werk meer geleerd dan tijdens mijn studie. Voor nu heb ik ook nog geen vervolg studie op het oog. Maar ik kan natuurlijk altijd nog een master doen. Als het komt, dan komt het wel.”

 

Wat is jouw motto/ iets wat je anderen wil bijbrengen?

“Een motto, daar doe ik niet aan hoor. Wat ik anderen wil bijbrengen is dat om hulp vragen niet erg is. Het kan juist heel fijn zijn om dingen te vragen.“

 

Dat is zeker een goede tip. Heb je nog een mooie afsluiter?

“Ik kijk uit naar een inspirerend jaar!”

No Comments

Leave a Comment