Top

We are The Hospitalitist

The HospitalitistMutual growth We are The Hospitalitist

We are The Hospitalitist

Photo by Romy Vierenhalm.

 

Wat zijn wij blij dat we ons nieuwste lid, Jacqueline Zeeman, deze week mogen interviewen. Jacqueline is de nieuwe Senior Squadleader van Amsterdam en is net begonnen. Tussen al het inwerken en overdragen door, strikken wij haar voor een kop thee. Dit is een wonder, aangezien Jacqueline ook in de laatste week voor haar voorstelling zit. Op dit moment lijkt haar leven an sich een rollenspel.  Overdag stort ze zich in haar nieuwe baan, en s ’avonds reist ze naar het repetitielokaal in Marken om de tragische rol van Ifigeneia op zich te nemen. Wij zijn benieuwd wat ze deze ochtend voor ons in petto heeft!

 

 

Paspoort:
Volledige naam? Jacqueline Alicia Zeeman
Hoe zou je heten als je een jongen zou zijn? Bjørn, toen mijn moeder zwanger was hadden ze goede vrienden in Noorwegen wonen en dus een Noorse naam vonden ze mooi.
Waar en wanneer geboren? 14-01-89 in Marken
Waar woon je? Slotervaart, Amsterdam
Broers en zussen? Een zus, Yvette.
Huisdieren? Vroeger hadden we een Cavia, Jodi. Op mijn tiende kwamen we erachter dat ik allergisch ben voor (het haar van) huisdieren. We hadden ook twee goudvissen, waarvan er een 16 is geworden.
Sterrenbeeld? Steenbok
Favoriete drankje? In de winter een Malbec uit Argentinië. Ik ben daar bij een wijngaard geweest, dus als ik een glas drink denk ik daar aan terug. In de zomer drink ik graag speciaal biertjes, zoals een Ijwit.

 

 

Hoe ziet jouw perfecte werkdag eruit?

Het begint sowieso met thee. Ik drink geen koffie alhoewel ik sinds mijn vakantie in Sicilië het wel wil leren drinken. Ik werd daar letterlijk uitgelachen toen ik thee bestelde, dus misschien goed om het te proberen. Vervolgens bespreek ik de dag met vrienden, want ik vind het fijn om door anderen omringd te zijn. Ik ben in de ochtend meer gefocust, dus werk dan het liefst aan de planning. Als het de perfecte dag is praat ik met minstens vijf talenten en een partner. Ik vind het belangrijk om te weten waar iedereen mee bezig is en up-to-date te zijn. Regelmatig contact zorgt voor verbintenis van zowel talent als partner met het bedrijf. De dag sluit ik het liefst af met een spel. Ik kan erg competitief zijn en vind het leuk en gezellig om spelletjes te doen.

 

 

Waar had je het afgelopen jaar meer van willen doen?

Genieten. Toen ik met mijn vorige baan stopte, werd ik gedwongen om na te denken over wat ik echt wil. Ik heb uiteindelijk de hulp van een Jobcoach ingeschakeld en ben daar erg dankbaar voor. Ik kan mij namelijk iets te veel druk maken over dingen en niet goed loslaten, maar deze coach hielp mij hier bij. Ik dacht na over waar ik mijn kennis en ervaring in wil stoppen. Eigenlijk denk ik dat het heel goed is om dit moment te hebben. In plaats van altijd door te gaan, is het goed om er soms een stop op te zetten en je af te vragen wat je wil en wat je kan. Achteraf ben ik heel blij dat dit gebeurt is omdat ik anders nu op een plek zou zitten waar ik mijzelf niet had kunnen zijn.

 

 

Wat heb je geleerd van jouw gesprekken met de Job Coach?

Dat ik soms te kritisch op mezelf ben. Als ik te kritisch wordt, neem ik een moment voor mezelf. Ik vraag mij dan bewust af wat ik voel en probeer het te benoemen. Het helpt ook om te praten over wat je voelt en het te delen als iets niet goed gaat. Ik probeer in deze gesprekken altijd vanuit mijn eigen perspectief te praten, want ik heb alleen invloed op mijzelf. Ik weet niet of er iets bij een ander speelt en probeer geen conclusies over het gedrag van anderen te nemen. In mijn ervaring gaat het gesprek een stuk beter op die manier en blijkt het vaak een miscommunicatie of misverstand. Uiteindelijk begrijp je elkaar en wordt de communicatie makkelijker. Eén van de reden waarom ik The Hospitalitist mij interesseerde, is omdat zij vaak om feedback vragen. Ik merk dat in veel bedrijven mensen niet met elkaar praten en luisteren of naar elkaars mening vragen. Bij The Hospitalitist wordt daar tijd voor gemaakt. Zo voelt iedereen zich gehoord en kunnen we van elkaar leren.

 

 

Heb je daarom bij The Hospitalitist gesolliciteerd?

Ja, onder andere. Het is een bedrijf waar gefocust wordt op de kwaliteiten/talenten van werknemers en hoe wij die verder kunnen ontwikkelen. Er wordt gekeken naar de persoon; je mag jezelf zijn. Hoewel The Hospitalitist grote partners en veel talenten heeft, is het in de basis een klein bedrijf, waar er aandacht voor elkaar is. En wat  betreft de functie van Squad Lead: daarin trok mij aan dat het een rol is waar verschillende aspecten bij elkaar komen die ik erg leuk vind en goed kan combineren: kantoor gezelligheid, hardwerken, coaching voor talenten en relatiebeheerder voor partners.

 

 

Wat doe je het naast werk?

Ik speel al sinds mijn tiende toneel. Het is een uitlaatklep voor mij. Ik kan in een scene alles loslaten en verwerken. Na een repetitie kan ik er weer tegen aan. Ik word er ook creatiever van. Na het spelen ben ik geïnspireerd en helder en kom ik vaak met nieuwe ideeën. Als je een rol speelt, moet je je inleven in de gevoelswereld van een ander en op die manier train ik mijn empathisch vermogen. Een belangrijke vaardigheid die ik op werk ook toepas.

 

 

Als The Hospitalitist een (theater)personage zou zijn, welk personage zou het dan zijn en waarom?

Haha grappige vraag! Het zou zeker geen bijrol hebben of figurant zijn, want The Hospitalitist maakt veel veranderingen door, en dat is meestal toch het kenmerk van de hoofdpersoon: het personage wat gedurende het toneelstuk of de film veel meemaakt, en daardoor verandert, een nieuwe les leert of volwassen wordt. Maar aan de andere kant zijn onze talenten de hoofdpersonen. Zij zijn het kloppende hart van The Hospitalitist. En The Hospitalitist geeft hen de ruimte voor groei en verandering. Als je er op deze manier naar kijkt zou ik eerder zeggen dat The Hospitalitist de regisseur is!

 

 

Hoe zie jij jouw rol binnen ons team voor je?

Op dit moment ben ik mijn rol nog aan het invullen. Ik kijk ernaar uit dat ik iedereen ken en dat ik veel contact met talenten, collega’s en partners heb. Ik wil graag de verbindende link tussen mensen zijn en gelijkwaardig contact met iedereen hebben. Ik wil een sparring partner voor zowel talent als partner zijn. Iemand waar iedereen bij terecht kan.

 

Naar aanleiding van ons fijne gesprek denken wij dat dit laatste wel goed gaat komen! We wensen Jacqueline, zoals dat gaat in het theater, een gebroken been toe en veel plezier. Dan schiet ons een prachtidee binnen. Aangezien wij bij The Hospitalitist een nieuw trainingslandschap aan het ontwikkelen zijn, is er misschien ook ruimte voor een “koffie voor Dummy’s” cursus, waarin theeliefhebbers naar de dark (roast) side worden overgehaald. En dan beginnen we met Jacqueline!