Top

Best practice: hoe gaat u om met millennials?

The HospitalitistOrganisatie groei Best practice: hoe gaat u om met millennials?

Best practice: hoe gaat u om met millennials?

Millennials: u kunt niet zonder ze. In het recente verleden had niemand nog van ze gehoord, maar nu zijn ze de toekomst – én het heden. Ieder bedrijf wil millennials aantrekken, maar weinig organisaties kennen de ‘gebruiksaanwijzing’ van de millennial. Bestaat er eigenlijk wel een best practice voor het omgaan met deze wispelturige, eigengereide generatie? The Hospitalitist denkt van wel. Wij werken dagelijks met millennials in de dop en delen onze inzichten graag met u!

Wat wil de millennial?

Denken in oplossingen in plaats van problemen: dat is wat de millennial graag doet. Wie het hart van de millennial wil veroveren, moet voldoende uitdaging bieden. Daarnaast moet er een zekere vaart in de werkzaamheden zitten. Millennials houden van bruisende (werk)omgevingen waarin verschillende sociale aspecten aan bod komen. Ze willen niet allemaal hetzelfde zijn; ze verlangen ernaar om zichzelf te ontwikkelen. Geef hen die ruimte door een omgeving te creëren waarin uw millenials één saamhorige groep kunnen zijn, maar waarin ze ook hun identiteit en creativiteit kunnen ontplooien. Vergeet bovendien niet mee te gaan met de flow binnen de samenleving die gericht is op innovatie, duurzaamheid en krachtige ideeën. Hiervoor is de millennial uitermate gevoelig!

Bepaal een heldere visie

Millennials willen werken bij een bedrijf dat een duidelijke visie heeft. Ze willen geloven in de plek waar ze zo’n veertig uur per week doorbrengen en zetten zich het liefst in voor een organisatie die de maatschappij toegevoegde waarde biedt. Formuleer daarom een heldere visie – met betrekking tot duurzaamheid, leiderschap, innovatie, wetenschap of een ander gebied dat voor u relevant is. Zorg ervoor dat de millennial zich thuis voelt bij u!

Internationale feel

Millennial. Best practice. Feel. Wat valt u op aan deze termen? Juist: ze zijn niet Nederlands. Het toenemende gebruik van Engelse termen in de Nederlandse taal vertegenwoordigt de levensstijl van millennials. Een internationale feel spreekt hen enorm aan. Ze zijn dan ook regelmatig te vinden in restaurants met internationale keukens en luisteren graag naar exotische muziek!

Mark Twain

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do.
-Mark Twain

Dit citaat vat de levensvisie van millennials prachtig samen. Ze willen geen spijt hebben van de dingen die ze níet hebben gedaan en daarom zijn ze zeer veranderlijk. Ze zijn op zoek, maar ze weten eigenlijk nog niet precies wat ze willen vinden. Daarom is deze generatie elke dag anders. Daarmee komen we terug op ons kernadvies: biedt de millennial uitdaging en een duidelijke visie!

 

No Comments

Leave a Comment