Top

Benutten van ieders potentieel

The HospitalitistPersoonlijk Leiderschap Benutten van ieders potentieel

Benutten van ieders potentieel

Leestijd: 1,5 min.

Geschreven door: Joëlle van der Kamp

 

Flexibiliteit, een container begrip, we ontkomen er echter niet aan in deze tijd. De agenda gaat er anders uitzien en dan is het tijd voor het bieden van een nieuwe en passende structuur. Hoe zorg je dat je ondanks het wegvallen van de reguliere werkzaamheden je de individuen in je team in hun kracht kunt blijven zetten binnen jouw organisatie?

 

Wat doet het met jou?

Op maandag stond een afspraak in de agenda waarbij al onze Squad Leads input zouden geven aan de organisatie over hun operationele status. Echter, er draaide geen operatie meer.

 

Ruimte geven voor reactie is het eerste wat wij als The Hospitalitist hebben gedaan. Hoe ervaar je dit? Wat doet het met jou? En waar wil je mee bezig zijn de komende tijd?
Dit waren de eerste vragen die met het team zijn besproken.

 

Intern is er ruimte gemaakt voor verschillende programma’s om de organisatie te versterken en te verbeteren. Hierin kon het team zijn/haar voorkeur uitspreken die passen bij zijn/haar krachten en sterktes. Er werden doelen afgesproken en taken verdeeld.

 

Talk less listen more 

De wendbaarheid die deze periode van ons vraagt, in combinatie met de bereidheid van het team hier in mee te gaan, is wat de kracht van de organisatie nog meer definieert.  Niet alleen door andere werkzaamheden, maar ook naar elkaar. Er is ruimte geweest voor het delen van uitdagingen en ongemakken. Maar ook passies en doelen zijn meer met elkaar gedeeld dan ooit te voren.

 

Door goed naar elkaar te luisteren, maakt het dat teams binnen dit team als een organisch proces elkaar gingen versterken en doelen werden bereikt.

 

Routine sets you free

Een nieuwe structuur is ontstaan. We spreken en zien elkaar (bijna) dagelijks en binnen deze structuur komen vaste waarden wekelijks terug. Wat ga jij uit deze dag halen? Welke uitdaging heb je deze week?

Maar ook persoonlijke zaken worden met elkaar gedeeld. Waar krijg jij direct een glimlach van op je gezicht? Waar verlang je naar in deze tijd?

 

Loyaliteit

De bereidheid van meebewegen in dit team laat de mate van loyaliteit zien. Het team heeft zich verbonden gevoeld met de organisatie en zich ingezet om de organisatie te versterken naar de toekomst toe. Dit zegt mij dat loyaliteit met de juiste waardes, persoonlijke aandacht en het bieden van een perspectief alleen maar versterkt kan worden.

 

Kan The Hospitalitist jou helpen met het ontwikkelen van een juiste structuur voor je team? Waarin persoonlijke begeleiding en het behalen van doelen de juiste tendens kent?

We praten er graag met je over. Neem contact op via: 020-820 82 40

No Comments

Leave a Comment