Top

De keuze is reuze (spannend)

The Hospitalitist#RONDJEVANDEZAAK De keuze is reuze (spannend)

De keuze is reuze (spannend)

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Door: Helma Loomans

 

Als er iets duidelijk naar voren komt in deze tijd dat we uit de lockdown zijn gekomen, is het wel dat we continu keuzes moeten maken die we voorheen nooit op deze manier maakten. Zoek ik vrienden op? Alleen buiten, of ook binnen? Ga ik afspreken met ouders? Ga ik naar het strand op vermoedelijk drukkere dagen? Een continue afweging tussen veiligheid en de diepe wens om leuke dingen te doen en vooral… samen te zijn. De behoefte om te verbinden, te beleven, te lachen, te leven. Sinds 1 juni is de horeca weer open gegaan. Welke keuzes maken de horeca ondernemers waar onze talenten weer langzaamaan aan de slag mogen en hoe staan die (vaak) jong volwassenen er tegenover om weer aan de slag te kunnen in de horeca?

 

Persoonlijk

Om mij heen zie ik mensen die allemaal andere keuzes maken, met allemaal hun eigen goede redenen. Sommigen konden niet wachten om, net als de koeien die het voorjaar weer naar buiten mogen, huppelend en springend elkaar weer op te zoeken. En de reserveringen van restaurants liepen de dag nadat we hoorden dat de horeca weer open zou gaan storm. Een andere groep is nog wat meer afwachtend, of voorzichtiger en blijft liever nog even binnen de veilige cocon van de quarantaine periode. We maken allemaal afwegingen tussen de behoefte aan veiligheid en de behoefte aan vrijheid en aan verbinding, sociale wezens dat we zijn.

 

Zakelijk

Naast deze persoonlijke overwegingen, zijn er ook zakelijk keuzes te maken. Hoe maak je jouw onderneming rendabel binnen de huidige kaders? Hoe zorg je er in de gastvrijheidsbranche voor dat je op 1,5 meter toch een warm, persoonlijk contact maakt? We zien steeds meer creatieve oplossingen ontstaan. Wat is het mooi te zien hoe ondernemend Nederland is en hoe snel er nieuwe initiatieven ontstaan.

 

Talent

Onze talenten, zo heten de jonge professionals die via The Hospitalitist aan het werk zijn, zijn blij dat ze weer aan het werk zijn en er staan er ook nog een heleboel te popelen om weer te mogen starten bij locaties die nog niet volledig open zijn. Zij hebben, net als alle andere horeca- en eventmedewerkers, niet voor niks gekozen voor een branche waarin het sociale centraal staat. Zij willen het de gasten naar de zin maken, ook op 1,5 meter. Een enorm flexibele en enthousiaste groep staat in de startblokken! En juist zij hebben ontzettend leuke en creatieve ideeën hierover. Waar Mark Rutte opriep om deze groep mee te laten denken, waren wij op de achtergrond al druk bezig met onze eigen “Reversed College Tour”. Vragen uit het bedrijfsleven worden voorgelegd aan een groepje slimme, creatieve, jonge professionals. Zo kom je niet alleen op heel andere ideeën voor je business, je komt ook nog eens meer te weten over de denkwijze van de jongeren als doelgroep!

 

Reversed College Tour

Nieuwsgierig geworden? De try-out van de Reversed College Tour kun je hier bekijken. Wil jij ons Talenten Team inschakelen voor een bedrijfsvraagstuk? Stuur snel een berichtje naar info@rondjevandezaak.nu

No Comments

Leave a Comment