Top

Let your faith be bigger than your fear

The HospitalitistPersoonlijk Leiderschap Let your faith be bigger than your fear

Let your faith be bigger than your fear

Leestijd: 2 minuten

Door: Helma Loomans

 

Angst, we hebben er allemaal wel eens mee te maken (gehad). Vliegangst, angst voor het nemen van ondernemersrisico’s, hoogtevrees, of die ene grote spin die ineens boven je bed hangt, ieieieh! “Angst is een slechte raadgever” zeggen ze weleens, toch laten we ons vaak belemmeren hierdoor. De angst voor het coronavirus en de gevolgen hiervan is heel actueel en universeel op dit moment. Het mooiste tegengif van angst is vertrouwen. En The Hospitalitist helpt jou om meer te kúnnen vertrouwen.

 

Spoken onder je bed

Al heel jong ervaren we angsten. Voor heksen en spoken onder ons bed. We hebben een grote fantasie. Laatst liep ik samen met mijn zoontje van 5 naar school en we liepen achter een man met een lange zwarte jas en een hoed op. Hij zei: “kijk mama, een tovenaar”. Als we volwassen zijn, geloven we niet meer in die verzonnen waarheden en lachen we daarom. Toch maken we elke dag waarheden in ons hoofd, die net zo goed puur uit onze eigen gedachten voortkomen. Je niet goed genoeg voelen, allerlei beelden vormen over hoe iets gruwelijk mis kan gaan, de “waarheid” is soms ook maar iets subjectiefs.

 

Coronacrisis

De media staat bol van de artikelen over de coronacrisis. Elke dag worden we overladen met cijfers en uitspraken die onze zorgen aanwakkeren. Heeft je bedrijf nog wel bestaansrecht in deze heftige tijden? Wat als de economie daadwerkelijk 7% of meer krimpt? Wat als je de medewerkers niet meer kunt doorbetalen? We zijn ontzettend dankbaar dat we in een rijk land wonen en er overheidssteun wordt gegeven, maar toch zijn er veel ondernemers die grote zorgen hebben over de (nabije) toekomst van hun bedrijf.

 

Onvoorspelbaar aantal gasten, voorspelbaar écht goed team

Nog nooit is de komst van gasten / klanten zo wispelturig en onvoorspelbaar geweest als nu. Voor ondernemers kan het een heel fijn gevoel zijn om verlost te zijn van een groot vast team, om zo met minder vaste lasten weer veilig te kunnen opstarten. Tegelijkertijd zijn ondernemers met een kleine, vaste kern juist weer bang zijn dat ze bij het groeien grote problemen hebben om écht goede medewerkers te vinden. Als er dan gasten komen, wil je het ook écht goed doen. Dat is precies waar The Hospitalitist blij van wordt; het bieden van (een team vol) écht goede medewerkers die helemaal klaargestoomd zijn om vol motivatie en enthousiasme bij te springen wanneer jij dat nodig hebt. Geen inkomsten? Geen werknemerslasten. Zo helpen wij organisaties voorspelbare risico’s te kunnen nemen bij onvoorspelbare tijden. Wij zijn er voor jou. We make talent work!

No Comments

Leave a Comment