Top

Samen sterker uit stilte

Samen sterker uit stilte

Leestijd: 2 minuten

Door: Helma Loomans

 

Soms wordt ons leven even helemaal stilgezet. Dat hebben we in deze coronatijden ook ervaren in de Horeca. Als je werk, je passie, je sociale leven ineens helemaal stilstaat, wat doet dat dan met jou? Na alle vormen van emotie, komt er ook een moment van stilte. En dit is het moment van de waarheid.

 

Stilte als straf of niet te vinden

Waar sommige levens alleen maar drukker geworden zijn, door de kinderen thuis, door je eigen onderneming opnieuw uit te moeten vinden, door je hele werkwijze om te gooien, is in andere levens een grote stilte gaande. Geen gezin, geen partner, geen werk, geen sociale contacten, maar echt stilte. Beide kan verstikkend werken; teveel tijd alleen en geen tijd meer alleen. Tijd voor jou en stilte om je heen is een basis voor nieuwe inzichten en een nieuw begin.

 

Waardevolle informatie

In die stilte en in deze periode waarin alles anders is en continu verandert, merken we, als we de stilte toelaten, op wat dit met ons doet. Wat mis je? Wat geeft juist een opluchting? Welke dingen zijn er mogelijk gebleken die altijd onmogelijk leken? Er zit heel veel informatie in dit soort vragen en die komt vaak tot ons als we er de rust voor nemen op te merken wat er in ons gevoel plaatsvindt.

 

Een nieuw begin

Wanneer krijg je ooit de kans om opnieuw te beginnen? Als je merkt waar je energie van krijgt en waar je opluchting bij voelde dat dit wegviel, kan je je werkdagen en je onderneming misschien wel opnieuw gaan inrichten vanuit die waarden. Heb je rust ervaren bij het hebben van weinig vast personeel, of heb je juist energie gekregen van je team in deze tijden? Zou je vaker vanuit huis willen werken en op welke manier is dit in te richten? Welke zakelijke onderdelen van je werk kosten je zoveel energie dat je ze liever uitbesteed en waar krijg je juist een kloppend hart van? Neem dat mee in de beslissingen voor de toekomst!

 

“Ik wens je veel personeel toe”

Een bekende uitspraak is “ik wens je veel personeel toe”. Daarmee wordt vaak bedoeld dat dit tot veel zorgen leidt ook. Tegelijkertijd zijn er altijd mensen die hier juist energie van krijgen. The Hospitalitist heeft het aanbod aan diensten afgestemd op de processen waar wij blij van worden. Wij worden blij van teams bouwen en leiden. Wij worden blij van sourcing en zetten dolgraag de juiste mensen op de juiste plek. Wij worden blij van plannen en ontwikkelen. Wij wensen onszelf juist graag veel personeel toe, want daar worden we heel blij van!

 

Samen sterker

Er zit veel waarde in de tijd dat de wereld op zijn kop staat, omdat er veel duidelijk wordt van wat jij in de oude situatie fijn vond en nu. Waar je die twee dingen kan samenbrengen, ga je enorm groeien in energie. Weet dat op de vlakken die jou energie kosten, andere mensen juist heel goed gaan. The Hospitalitist helpt jou dolgraag als je energievreters zitten in de personeelskant. Wij ont-zorgen jou hiermee, waardoor jij weer kan bezig zijn met waar jij blij van wordt!

No Comments

Leave a Comment