Top

Tips: 5x hoe je je het beste voorbereid op een nieuw studiejaar  

The HospitalitistPersoonlijk Leiderschap Tips: 5x hoe je je het beste voorbereid op een nieuw studiejaar  

Tips: 5x hoe je je het beste voorbereid op een nieuw studiejaar  

Na een hoogstwaarschijnlijk heerlijke zomervakantie moet je weer aan bak, want het studiejaar gaat weer beginnen! Om ervoor te zorgen dat je je studiejaar enigszins relaxed en georganiseerd kunt beginnen heeft The Hospitalitist voor je op een rijtje gezet hoe jij je perfect kunt voorbereiden:

 

  1. Zorg dat je een agenda hebt

Of je nou een type bent die graag met een pen of markeerstift te werk gaat in een papieren agenda óf een type bent die het fijn vindt alles digitaal te organiseren; zorg dat je een agenda in huis hebt!

 

  1. Zet direct je rooster in je agenda

“Welke vakken ga ik eigenlijk volgen en waar moet ik precies wanneer zijn?“ Ongetwijfeld een vraag die je jezelf stelt aan het einde van de zomer. Hoe relaxed is het om je studiejaar te beginnen wetende op welke dagen je waar standaard college gaat hebben. Kun je gelijk daaromheen je werk plannen en leuke dingen doen met vrienden 😉

 

  1. Bestel je boeken alvast

Als je dan toch al lekker bezig bent met het checken van welke vakken je gaat volgen en op welke dag; bekijk dan gelijk welke studieboeken je nodig hebt. Deze kun je dan vervolgens gelijk aanschaffen. Indien je lid bent of wordt van je studievereniging dan krijg je vaak korting op je studieboeken, dus zorg dat je ze op tijd aanschaft zodat je de drukte van de eerste collegeweek voor bent! Tweedehands studieboeken kopen? Dit kun je bijvoorbeeld doen bij: Studystore, Tweedehandsstudieboeken.nl en Bol.com

 

  1. Even lekker uitzonen

Niets is minder belangrijk dan in de uurtjes in bieb je even af te kunnen sluiten van de buitenwereld; muziekje aan, koffietje erbij en gaan! Heb jij al oortjes of een koptelefoon in huis? Misschien wel mét noise cancellation? Fijne muziek in de oren gaat jou sowieso door die zware studiedag heen helpen! En om nou wat geld te besparen; koop een to-go cup waar je koffie of thee in kunt meenemen. Bij veel to-go shops (zoals de Broodzaak op treinstations) kun je goedkoper koffie of thee halen als je je eigen mok of thermoskan meeneemt!

 

  1. Opgeruimd staat netjes

Voor de meesten ongetwijfeld erg herkenbaar; een bureau waar duidelijk aan te zien is dat het niet alleen functioneert als studieplek maar ook als verzamelplek voor veel spullen. Om je studiejaar nou écht goed te beginnen zorg je dat je bureau vrij is van rommel. Gooi alle onnodige papieren en prullen van het afgelopen studiejaar weg als die er nog liggen, want hoe fijn is het om je kamer in te lopen en een opgeruimd bureau te zien!

 

Veel succes allemaal!

No Comments

Leave a Comment