Top

9 Inspirerende Accounts om te volgen op Social Media

The HospitalitistPersoonlijke Ontwikkeling 9 Inspirerende Accounts om te volgen op Social Media

9 Inspirerende Accounts om te volgen op Social Media

Twee mensen weten meer dan een, dus het is logisch dat je op social media, waar miljoenen mensen samenkomen, heel wat wijsheid kan vinden. Natuurlijk moet je eerst door een berg onzin bewegen wil je die ene pagina vinden die jou weet te motiveren, maar dan heb je ook wat. Om dit iets gemakkelijker te maken hebben wij 9 accounts op een rij gezet van inspirerende leiders of bedrijven die jouw dag een beetje positiever, interessanter of betekenisvoller kunnen maken.

 

  1. Mashable

Als je graag op de hoogte blijft van wat er speelt op gebied van… nou ja van alles eigenlijk, dan moet je deze pagina volgen. Ze hebben ook een eigen website en schrijven artikelen over technologie, entertainment en media. Omdat er zo’n grote diversiteit zit in de onderwerpen die zij aansnijden, zit er voor iedereen wat tussen en is dit een goede keuze als je niet teveel verschillende pagina’s in de gaten wilt houden. Dit is zeker een tip als je op zoek bent naar leuke onderwerpen voor aan de lunchtafel op werk of thuis.

 

  1. Lewis Howes

Deze super Amerikaanse ondernemer en schrijver maakt podcasts waarin hij met mensen praat over het bereiken van jouw dromen. Het heet “The school of greatness” en is, met een korreltje zout, erg interessant. Het is een tikkeltje dramatisch, maar zeker de gasten die Howes ontvangt hebben mooie inspirerende verhalen. Zijn social media staat los van korte filmpjes die tijdens de podcast opnames zijn gefilmd, vol met inspirerende quotes. Dit is zo’n pagina die, wanneer je er gevoelig voor bent, je herinnert positief te blijven.

 

  1. Susan David

De auteur van “Emotional Agility” is vooral op Facebook actief en deelt artikelen die, hoe verrassend, gaan over (het tonen van) emoties. Juist op werk kan het tonen van emotie niet alleen dapper zijn, maar ook een situatie of samenwerking verder helpen. Emotie wordt vaak onderschat of zelfs veroordeelt, maar wij zijn mensen en wij werken met mensen, dus emotie is onontkoombaar. Iedereen voelt, dus waarom niet deze gedachte en emoties zo goed mogelijk benutten? Op haar website heeft David een “Emotional Agility”-quiz samengesteld die je gratis kan doen. Je krijgt een uitgebreid persoonlijke analyse ervoor terug.

 

  1. Mydaywithleo

Soms kan inspiratie uit een onverwachte hoek komen. Dit account zorgt misschien minder voor diepgaande provocerende gedachten, maar het is wel hilarisch. Deze fotograaf, Joel strong, maakt een soort real-life fotoshop foto’s. Hij combineert echte situaties en mensen met uitgeknipte hoofdjes of lichamen van beroemdheden.

 

  1. Briandevans

Deze man doet zoveel dat we het niet allemaal op kunnen schrijven. Wat hij aanraakt lijkt, door hard werk en een positieve houding, in goud te veranderen. Hij is een ondernemer, blockchain en crypto specialist, brand marketing specialist en probeert voornamelijk mensen op een positieve manier te beïnvloeden. Op Instagram en Twitter deelt hij quotes en koppelt die aan vragen die je aan het denken zetten. Zoals: “What is your real life superpower? How will you use it for good?”

 

  1. Prince EA

Op zijn Youtube-kanaal post Prince EA videos die een combinatie van rap, spoken word en poëzie zijn en draaien om motivatie. Als je de tekst niet inspirerend genoeg vindt, dan zweept de ritmische stem van de dichter je wel op. We dagen je uit een filmpje helemaal uit te kijken, want je moet er even aan wennen en ook hier door het dramatische sausje heen kijken, maar dan blijft er wel een steengoede tekst over die op een bijzonder creatieve manier gebracht wordt.

 

  1. Nathan chan

Dit is de oprichter van Foundr, een tijdschrift dat succesvolle ondernemers interviewt over hoe zij gekomen zijn waar ze zijn. Op zijn Twitter deelt hij voornamelijk artikelen uit zijn tijdschrift. Dit is een account dat ook als niet-ondernemer interessant is, omdat het voornamelijk helpt productiever en efficiënter te werk te gaan. Daarnaast is het inspirerend om de verhalen van (andere) succesvolle mensen te lezen en hun tips te zien.

 

  1. Pickthebrain

Deze website heeft een Facebook pagina waar zij voornamelijk content van anderen delen op het gebied van zelf ontwikkeling. Hierdoor hebben zij een diverse pagina en is het, wanneer je ze volgt, een goede manier om jouw newsfeed uit te breiden. Omdat ze veel van anderen delen kan je zelf kiezen wat voor jou werkt en daarin filteren. Ze bieden filmpjes, quotes, artikelen en foto’s over (mentale) gezondheid, het nieuws, ontwikkeling, werkmethodes en meer.

 

  1. Motivation Board

Deze tip is van onszelf en helpt ons wanneer de motivatie ver te zoeken is. Op Pinterest kan je een bord maken, noem het motivatie of inspiratie of waar jij blij van wordt, en verzamel hier foto’s, quotes, oefeningen, etc. die jou gelukkig maken. Misschien dat je content van de vorige pagina’s erop verzameld en samenvoegt met andere pagina’s. Zo kun je bijvoorbeeld ook recepten die jij lekker vindt of kunst verzamelen op jouw bord.

 

Wij hopen jouw dag hier een beetje beter mee te hebben gemaakt. Heb jij andere pagina’s of accounts die je volgt? Laat het ons weten! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om te ontwikkelen en motivatie te krijgen.

No Comments

Leave a Comment