Top

Getting to know a Squad Lead

The HospitalitistThe Hospitalitist Getting to know a Squad Lead

Getting to know a Squad Lead

-Leestijd: ongeveer 2,5 minuut-

 

Projectleider, teamleider, teamlead, teammanager; allemaal verschillende benamingen voor wat The Hospitalitist beschouwt als een ‘Squad Lead’. Squad Lead is een term die binnen The Hospitalitist als vanzelfsprekend wordt gebruikt. Maar wat houdt het zijn van een Squad Lead nou eigenlijk in? Wij vroegen onze Squad Lead Nishita (28 jaar) van de A’DAM Toren in Amsterdam hoe het is om een Squad Lead te zijn.

 

Nishita was voor ons absoluut geen nieuw gezicht toen zij startte als Squad Lead bij A’DAM Toren. Tijdens haar toenmalige studie Communicatie werkte Nishita al bij The Hospitalitist als talent. Ze loopt er letterlijk al sinds de opening rond en heeft binnen de A’DAM Toren op verschillende venues gewerkt. In mei van dit jaar is zij doorgegroeid tot Squad Lead.

 

Nishita hoe zien jouw taken als een Squad Lead eruit?

“Een Squad lead is een duizendpoot. De ene dag ben je bezig met het rondkrijgen van je planning en bezig je administratie bij te werken, het andere moment voer je gesprekken met je teamleden en met de partner. Daarnaast sta je ook nog eens zelf op de vloer! Een Squad Lead is dé schakel tussen The Hospitalitist en de partner en zorgt er voor dat alles soepel verloopt achter de schermen, in het team én met de partner.”

 

Wat vind jij zo leuk aan een Squad Lead zijn?
“De Squad Lead functie is veelzijdig en daarom ook continu uitdagend. Doordat je het team echt aanstuurt, ben je vaak in gesprek met je team en probeer je het beste uit je team te halen. Qua planning kan er altijd iets last minute binnenkomen, waarbij je dus snel moet kunnen schakelen. In deze functie dien je daarom ook echt stressbestendig, oplossingsgericht en flexibel te zijn. Je werkt samen met mensen. Empathie en betrokkenheid komen hierbij dan ook kijken.”

 

Hoe verdeel je je tijd op de vloer en op kantoor? Een dag op kantoor; is dat niet saai?
“Mijn weken zien er eigenlijk allemaal anders uit. Soms ben ik 1 dag op kantoor, soms 2 of 3 dagen. Soms sta ik 1 dag op de vloer, maar soms ook 3 dagen. Elke dag op kantoor zitten is inderdaad saai. Ik probeer mijn afspraken vaak buiten de deur te plannen. Meetings met de partner heb ik in de A’DAM Toren zelf. Meetings met talenten probeer ik ook altijd in te plannen in de A’DAM Toren. Vaak hebben we leuke gesprekken en een kantoor oogt dan meteen heel serieus. Doordat ik dan op een informele plek met ze afspreek, zijn ze wat meer op hun gemak en krijg ik veel meer waardevolle informatie van ze.”

 

Welke ontwikkeling heb je doorgemaakt sinds je gestart bent als Squad Lead?
Mijn belangrijkste ontwikkelingspunt was het verbeteren van mijn communicatie. Ik was altijd geneigd om heel direct te zijn, waardoor anderen mij niet altijd als even aardig ervaarden. Na feedback hierover ontvangen te hebben vanuit The Hospitalitist, ben ik meer gaan letten op mijn woorden, om de toon van mijn berichten anders te maken. Daarnaast ben ik ook wat meer persoonlijke gesprekken gaan voeren, omdat berichten via e-mail of WhatsApp toch anders kunnen overkomen. Deze kleine veranderingen hebben ervoor gezorgd dat mijn team veel meer open naar mij is.”

 

Tot slot zijn wij enorm benieuwd: Hoe is de sfeer binnen jouw Squad?
“In mijn team heerst een leuke sfeer! Het zijn niet alleen collega’s, maar door de tijd heen zijn het ook écht vrienden geworden. Buiten werktijden om gaan we dan ook samen uit, samen eten en helpen we elkaar waar nodig. Dit zorgt ervoor dat de werksfeer er beter op wordt en alle talenten in mijn team zijn hierdoor blij met hun baan. Dit doet mij goed en het is dan ook mijn grootste doel om de sfeer familiar en vriendelijk te houden.”

 

Ben jij door Nishita’s verhaal getriggerd? Wellicht zie jij een rol als Squad Lead ook helemaal voor je? We zijn op dit moment nog op zoek naar een Squad Lead voor onze nieuwe partner Felix Meritis op de grachten van Amsterdam! Wij zoeken iemand die enthousiast wordt van ‘fine dining op je sneakers’ en wijn en spijs fantastisch vindt en hier meer over wilt leren. Meer weten over wat Squad Lead bij restaurant Felix inhoudt? Je vindt de vacature hier: https://jobs.thehospitalitist.nl/teamleider/nl

No Comments

Leave a Comment