Top

Vanaf 1 juli mogen we weer! Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

The HospitalitistThe Hospitalitist Vanaf 1 juli mogen we weer! Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Vanaf 1 juli mogen we weer! Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Leestijd: 3 minuten

Door: Rutger van den Brink

 

Wat een euforie stroomde er door mijn lichaam na de berichten van Mark Rutte gisteravond. Ik kan mij de eerste persconferenties nog goed voor de geest halen. Met kinderen en al zaten wij voor de TV aandachtig en wederom verbaasd te luisteren naar de ontwikkelingen en maatregelen. Surrealistisch maar bovenal ernstig wat betreft de gezondheid van vele mensen en bedrijven. Gisteren had ik vooral het gevoel van vrijheid; zin in een kleinschalig concert en uitkijken naar de eerstvolgende wedstrijd van Ajax. Maar wat mag er nu allemaal vanaf 1 juli, welke nieuwe initiatieven zijn er ontstaan en welke impact maakt de medewerker op een offline beleving?

 

Versoepeling maar afstand houden blijft de norm

Er geldt vanaf 1 juli geen limiet voor het aantal bezoekers van bijeenkomsten, als iedereen anderhalve meter afstand kan houden en er vooraf wordt gereserveerd. Echter voor de kleine locaties, waar de anderhalve meter afstand er voor zorgt dat bijeenkomsten of events slechts in kleine groepen kunnen plaatsvinden, had Rutte slechts wat wisselgeld: ‘Voor de kleinere gelegenheden is er door deze verruiming minder rompslomp.’ Afstand houden blijft dus de norm. Horecabedrijven mogen buiten wel ‘kuchschermen’ plaatsen, om mensen van verschillende huishoudens toch dichter bij elkaar te laten zitten.

 

Innovatie met toekomstperspectief

De afgelopen weken heb ik verschillende waanzinnige concepten voorbij zien komen waarbij ik er graag een aantal met je deel. No Art organiseerde in samenwerking met A’DAM Toren en Sir Adam het eerste Nederlandse festival in de 1.5 meter samenleving. Het nieuwe platform thuisuiteten.nl stimuleert onvergetelijke momenten thuis te creëren. Dat doen ze door de allerlekkerste gerechten van de beste restaurants thuis te bezorgen. In stijl, zoals je gewend bent in de restaurants zelf. Daarnaast kwam The Food Line Up met Table for Two: Een unieke avond uit bij iconische locaties in Amsterdam, verzorgd door spraakmakende chefs. Dit zijn innovaties vanuit de afgelopen maanden die wat mij betreft qua concept veel toekomstperspectief hebben!

 

Een beleving zal unieker worden

Offline ervaren en mensen ontmoeten gaat een unieke beleving worden doordat wij dit hebben moeten missen en dus gaan wij dit meer waarderen. Zaterdag 6 juni jl. had ik na exact drie maanden weer een reservering in mijn favoriete restaurant. Naast het vragenvuur bij binnenkomst hebben wij culinair genoten en de avond als zeer prettig en comfortabel ervaren. Wat mijns inziens nog belangrijker is geworden is de kennis en kunde van het team medewerkers. Gepaste afstand houden, lees de behoeftes, zorg voor een veilig gevoel, informeer op maat qua maatregelen en productkennis maar bovenal zorg voor die waanzinnige totaalbeleving.

 

De medewerker blijft allesbepalend!

Nog niet alles mag, maar er kan vanaf volgende week weer heel veel. Mensen zijn sociale wezens en zullen altijd hunkeren naar sociale ervaringen met en rond medemensen. Er zijn fantastische nieuwe initiatieven en creatieve businessmodellen ontstaan. De impact die medewerkers in een organisatie op de gastbeleving hebben gaat nog belangrijker worden.

Wij hebben ons de afgelopen maanden ingezet om onze medewerkers te trainen op de nieuwe werkelijkheid en gastvrijheid zit in ons bloed! Heb jij de afgelopen maanden je team moeten verkleinen en ontstaat de behoefte dit team weer te versterken met een kwalitatief flexibel team? Dan denk ik graag met je mee.

No Comments

Leave a Comment