Top

We are The Hospitalitist

The HospitalitistNieuws & Vacatures We are The Hospitalitist

We are The Hospitalitist

Photo by Romy Vierenhalm

 

Rick van Vliet, Squadleader van Den Haag, heeft ons zover gekregen om het prachtige nieuwe kantoor in Den Haag te komen bewonderen. Al bellend in de hoge ruimte met grote ramen en net geïnstalleerd keukentje staat hij ons op te wachten. Hij wilt het bellende talent inplannen voor een dienst, maar zij weet niet of ze tot s ‘avonds wilt werken.  Als een behendige spits is het hem toch gelukt haar in te plannen! Check, weer een groen balkje in het rooster. De eerste helft zit erop, het is rust. We hebben geen sinaasappelpartjes, wel sap en rijstwafels.   

 

Paspoort:

Volledige naam? Rick van Vliet

Hoe zou je heten als je een meisje zou zijn? Fleur

Waar en wanneer geboren? 22-12-1991, Den Haag

Waar woon je? Valkenboskwartier in Den Haag

Broers en zussen? een zusje, Anouk

Sterrenbeeld? Steenbok, maar soms ook Boogschutter. Een Boogbok. Of Steenschutter.

Huisdieren? Ik wil heel graag een Golden Retriever of Labrador, maar dat kan niet met hoe mijn leven er nu uitziet.

Favoriete drankje? Mijn guilty pleasure is Fristi en anders is mijn lievelingsdrankje La Chouffe denk ik.

 

Wat is iets dat niet veel mensen van je weten?

Ik heb helaas geen geheime hobby’s ofzo, als dat is waar je op doelt. Ik heb wel een nacht in een isolatiecel gezeten. Het was Oud en Nieuw en een vriend van mij was opgepakt omdat hij ruzie had gehad met iemand. Ik vond het zo ongezellig dat hij die avond in een cel moest zitten dat ik besloot om het feestje waar ik was te verlaten en de politie te overtuigen dat ze hem eruit moesten laten. Dat deden zij natuurlijk niet, maar ik was vastberaden. Nadat ik na een aantal waarschuwingen nog steeds niet naar huis ging, besloten ze mij ook maar op te sluiten. Niet bij mijn vriend jammer genoeg. Blijkbaar was er een onhandelbaar iemand ook opgesloten die een wc eiste, dus vroeg de politie of ik het erg vond om mijn gewone cel op te geven voor een isolatiecel. Zolang ik mijn dekentje mee mocht nemen vond ik alles prima. Ik heb er uiteindelijk vier uur geslapen en werd toen vrijgelaten. Ik ben terug gegaan naar het feestje.

 

Wat is een karaktertrek die je in anderen bewonderd?

Ik vind het knap als mensen in moeilijke situaties of momenten kalm en rustig blijven. Toen ik begon bij The Hospitalitist reageerde ik soms uit emotie, terwijl Joëlle (ex-Squadlead van Den Haag) dan heel rustig bleef en zich niet gek liet maken door de stress van anderen. Dat bewonder ik. Inmiddels heb ik wel beter geleerd om me niet gek te laten maken door andermans problemen en er rustig op in te gaan om zo tot een oplossing te komen.

 

Wat is iets dat je juist irritant vindt?

Ik heb een hele hechte vriendengroep die erg belangrijk voor mij is. Hij breidt ook steeds een beetje uit. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden en aan elkaar voor te stellen. Het irriteert mij als er iemand bij onze groep komt die niet zoveel input in de vriendschap stopt als dat hij ontvangt. Ik steek veel energie in vriendschap en dat wil ik ook terug krijgen.

 

 

Heb je rituelen?

Nee. Of ja! Sinds kort ben ik Casual Friday begonnen op werk. Ik zat met Joëlle en Frank (Henkus, Ambassador bij Den Haag), op kantoor en we hadden het allemaal druk. Ik merkte dat we alle drie gestresst waren en dacht, laten we de dag goed beginnen! Dus ik zei: “ jongens, we gaan ons niet gek laten maken. Als we elke uitdaging die vandaag op ons afkomt aan gaan met dit in ons achterhoofd, weet ik zeker dat dat tegen de stress gaat helpen.” Om daad bij woord te voegen deed ik mijn schoenen uit, alsof ik thuis was. Frank en Joelle deden mee en zo zaten we met zijn drieën op sokken te werken. De volgende week waren Joëlle en ik in Amsterdam en was er s ‘middags weer stress, dus gingen ze weer uit! Het sloeg bij de Amsterdamse collega’s nog niet echt aan, maar wie weet brengt dit interview daar verandering in!

 

Waar ben je het meest dankbaar voor?

Mijn opvoeding. Ik ben heel zorgeloos opgevoed in een fijne buurt. Ik speelde vaak buiten met vriendjes, zat op een leuke school, sportte veel en ik heb kunnen studeren. Mijn ouders hebben hard gewerkt om mij en mijn zusje kansen te geven. Zij scheidden toen ik jong was, maar ik heb daar nooit last van gehad. Zij hebben altijd rekening met ons gehouden.

 

Wat is een advies dat je anderen zou geven?

Anderen? Ik vind niet dat ik in de positie ben om oudere mensen advies te geven, maar als ik jongere mensen een advies mag geven dan zou ik zeggen dat ze moeten genieten van hun jeugd. En veel spelen!

 

Ja ok Rick, eens, maar geef toch ook maar even een advies waar mensen die dit daadwerkelijk lezen wat aan zouden kunnen hebben.

Vooruit. Ik weet al iets. Ga bij jezelf te rade wat je goede en verbeterpunten zijn, want dan kan je in een zwak moment jezelf hieraan herinneren. Als iets niet goed gaat, dan kan je denken, wacht dit weet ik want dit is inderdaad een verbeterpunt voor mij. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Elk mens heeft punten waar hij of zij minder in is, en dat is logisch. Je kunt ook niet overal even goed in zijn. Deze gedachte kan houvast bieden. Zoiets?

 

Inderdaad, zoiets, Rick. De eerste potentiële talenten die voor een Introductie en Praktijk training komen, druppelen al binnen en Rick moet weer aan de slag. In ons hoofd gaat er een fluitsignaal af als teken dat de tweede helft is begonnen. Gezien ons gebrek aan hand-oog coördinatie besluiten we dat we beter af zijn als aanmoedigende toeschouwer en kijken vanaf de zijlijn toe hoe Rick de wedstrijd wint.

 

Wil jij ook bij The Hospitalitist werken? Klik hier voor onze vacatures!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.