Top

We are The Hospitalitist

We are The Hospitalitist

Photo by Romy Vierenhalm

 

Als we naar boven lopen worden we verwelkomd door vrolijk gezang. Het is meer dan eens voorgekomen dat een vergadering met Leonie begon met `oeh, welk liedje is dit ook alweer’, gevolgd door een (meestal) herkenbaar geneurie. Dit soort motiverende of persoonlijke introducties zijn typisch voor een vergadering onder leiding van Leonie. Ze houdt ervan om mensen aan te sturen en zich met management bezig te houden, maar ziet ook het belang in van een fijne vertrouwde bedrijfscultuur waar plek is voor elke medewerker.  Hoog tijd om hier eens meer over te horen.

 

 

Paspoort

Volledige naam: Leonie Annelien van Leeuwen

Broers en zussen: twee oudere broers, Martijn en Laurent

Meest gastvrije plek waar ik ooit heb gelogeerd: Karel V. Vanaf het moment dat ik binnenkwam werd ik goed verzorgd en voelde ik me welkom. Ik voelde me echt te gast en ze dachten over dingen na, voordat ik ernaar gevraagd had. Het heeft echt mijn verwachting overstegen. De omgeving is ook prachtig en er hangt een fijne ambiance.

Leukste plek in Amsterdam om te eten: Jacobsz. Ik weet dat er nu een aantal vriendinnen lachen, omdat mijn vriend mede-eigenaar is, dus wellicht ben ik een beetje subjectief. Je kan hier heerlijk eten in een ongedwongen sfeer en er wordt naar je geluisterd. Ze vragen naar wat jouw voorkeur heeft, en helpen je op basis daarvan een lekkere wijn uit te zoeken. Ik vind het ook mooi dat je het verhaal van de producten meekrijgt en er zoveel aandacht naar uit gaat.

Vroeger wilde ik worden: stewardess (net zoals mijn moeder) of zangeres.

 

 

Aan welke baan die je gehad hebt denk je het meest met liefde terug?

Mijn eerste werkervaring was bij Lijn5 op een behandelgroep. Ik liep daar stage en begeleidde jongeren tussen de 16 en 21. Ik was zelf 23, maar kreeg vanuit het team veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik heb hier geleerd van het hechte team dat zowel vanuit vertrouwen als steun handelde. Je maakt heftige situaties mee, maar door dit opvangnet leerde ik hier mee omgaan en het los te laten. Je leert te accepteren dat sommige situaties buiten jouw bereik liggen, maar niet te vergeten dat jij je best hebt gedaan.

 

 

Wat studeerde je?

In eerste instantie studeerde ik Pedagogische Wetenschappen, maar dit was alleen maar theorie. Ik leer het beste door wat ik lees toe te passen in de praktijk. Daarna heb ik een half jaar als studiebegeleider gewerkt, waar ik het leuk vond om scholieren te begeleiden. De studie die ik daarna deed, Sociale Pedagogiek, paste meer bij mij, omdat het een goede balans tussen theorie en praktijk was. Bij The Hospitalitist word ik ook ondersteund om verder te ontwikkelen en dus doe ik nu een studie bedrijfskunde naast mijn werk. Deze balans tussen een baan en studie is perfect.

 

 

Wat betekent The Hospitalitist voor jou?

Dit bedrijf staat voor mij voor ontwikkelen, zowel van mezelf als anderen, als tools en advies. Ik wilde graag een commerciëler bedrijf in, om die kant inzichtelijk te krijgen voor mezelf. In dit bedrijf kan ik dat combineren met mijn voorliefde voor mensen. Er wordt bij The Hospitalitist geïnvesteerd in de ontwikkeling en het waardevoller maken van anderen. Er wordt niet alleen de focus op gelegd, maar er worden ook tools en advies ontwikkeld waar het talent en de partner iets aan hebben.

 

 

En welke rol neemt The Hospitalitist in de Hospitality sector in?

Het is een verbindende factor en een faciliterend platform waarin men elkaar vindt. Onze organisatie kan begeleiden of tools bieden die partner of talent helpt met de vraagstukken die hun bezig houdt op gebied van Human Capital. Toegespitst op hun unieke uitdagingen maken wij een plan van aanpak. Beslissen we om met een team in-house te gaan zitten (zoals bij de A’dam Toren of THIS IS HOLLAND), wordt een partner gekoppeld aan een bestaande Squad of kunnen we naar aanleiding van de Quickscan een plan voor de werving maken? Omdat wij jouw wensen en ontwikkelingen constant monitoren en de veranderingen in de sector analyseren, blijft de strategie relevant en jouw bedrijf wendbaar.

 

 

Waar zou je het liefste meer van willen doen in je werk?

Ik kan niet wachten tot we de nieuwe tools op de markt gaan brengen en met zoveel mogelijk partners gaan delen. De focus lag dit jaar heel bewust op het interne gebruik van beide tools. Zo weten we waar wij zelf staan en kunnen we ervoor zorgen dat we best practice zijn. Ook stomen we op deze manier onze mensen klaar om deze tools bij Partners aan te gaan bieden. Ik sta te popelen om Partners te helpen en aan de hand van de Quickscan de cultuur te optimaliseren, want gasten ervaren echt het verschil. Dat merken wij ook binnen The Hospitalitist. Wij kunnen anderen helpen hun bedrijf zo in te richten en te motiveren dat gasten niet alleen een onvergetelijke ervaring hebben, maar terug blijven komen.

 

 

Waar zou je minder van willen doen?

Ik word in mijn werk uitgedaagd om groter te denken en dat is een vaardigheid die ik graag wil ontwikkelen, dus waar ik het liefst al mijn aandacht aan besteed. Ik zou minder op micro-niveau schakelen en de focus meer op het grootte idee leggen. Wat goed uitkomt, want binnen ons team werk ik samen met mensen die hun interesse meer in Operations en Business Development hebben liggen. We vullen elkaar goed aan, want zij zijn daar weer sterker in en vinden dat leuk om te doen.

 

 

Zoals je eerder zei is ontwikkeling een belangrijk onderdeel voor jou en tevens een kernwaarde van The Hospitalitist. Is er een woord wat jij voor jezelf als kernwaarde zou kunnen gebruiken?

Het is misschien geen echte kernwaarde, maar het woord dat ik zou gebruiken om mijn kern te beschrijven is kracht. Ik heb dit in me en moet dit soms doseren om het op de juiste manier in te zetten. Deze kracht uit zich in mijn toewijding, zelfverzekerdheid en motivatie.  In mijn positie binnen The Hospitalitist leer ik hoe ik anderen kan begeleiden en managen. Ik verhoud mij continue tot anderen en pas mijn kracht daar op aan, zodat ik degene die tegenover mij staat, waardevoller kan maken. Ik voel mij het meest krachtig wanneer ik de urgentie voel en een helder doel voor ogen heb. De kracht zit er ook in dat je je grenzen deelt met anderen. Als ik bijvoorbeeld teveel aan mijn hoofd heb geef ik dit bij mijn collega’s aan. Zo zullen zij mijn grenzen niet overschrijden.

 

 

We danken Leonie voor het gesprek en dit advies. We weten dondersgoed dat wij, talenten en partners dit nog wel eens over het hoofd zien en dat we een reminder op zijn tijd kunnen gebruiken. We hopen dat Leonie zo snel mogelijk iedereen aan de Quickscan heeft, zodat zij zich daar op kan focussen en Partners met een gerust hart hun bedrijfscultuur en structuur aan haar over kunnen laten. Voordat we weggaan worden we door Leonie nog even getrakteerd op een video-clip van zanger Rinus (een echte aanrader als je je hoofd even leeg wilt maken), maar dan is het echt tijd om de treden naar beneden te belopen. 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.