Top

Duurzaam groeien

Duurzaam groeien

Leestijd: 2 minuten

Door: Joëlle van der Kamp

 

Duurzaam volgens De Dikke Van Dale: “Lang durend, weinig aan slijtage of bederf onderhevig en het milieu weinig belastend.”

Hoe passen wij dit als The Hospitalitist toe binnen de keuzes die wij maken om duurzaam met ons menselijk kapitaal om te gaan en het te laten groeien?

 

Walk The Talk 

Doen wat je zegt. Hier begint het allemaal mee. Zodra iemand klikt op je website of via een social media kanaal bij je binnenkomt wordt de eerste verwachting al gezet. Bijvoorbeeld: “Wij nemen binnen twee dagen contact met je op!” Hier kun je al snel de plank misslaan, je reageert bijvoorbeeld na vier dagen op een sollicitatie. Bij het eerste contactmoment zit al de kans om het potentieel fan van je te maken. Gevolgd door de rest van de journey die een medewerker bij je doorloopt.

 

Start van de Employee Journey

Om oprecht met elkaar in gesprek te gaan, is het “wij bieden jou het allerbeste” achteraf te concluderen. Het allerbeste kan voor iedereen namelijk anders zijn. In je eerste contact met het potentieel kun je vragen: wat kunnen wij voor jou betekenen? En wat kom jij ons brengen? Zo kun je verwachtingen samen afstemmen, en indien deze niet overeenkomen is het niet met elkaar starten een logisch vervolg. En indien het elkaar wel versterkt kan het gesprek direct naar de toekomst leiden.

 

Ooghoogte

Om het menselijk kapitaal de ruimte te geven om te delen is het communiceren op ooghoogte heel belangrijk. Waarom hiërarchisch als het ook non-hiërarchisch kan? Dit zorgt voor openheid en vertrouwen naar elkaar. Waar liggen ieders krachten, uitdagingen en op welke manier kunnen deze worden ingezet om elkaar te versterken? Spreken uit elkaars ervaring geeft perspectief in wat de ander drijft. Zo kan iemand zich binden aan een pad voor zijn/haar eigen ontwikkeling en kun je samen groeien.

 

Via Via

Binnen The Hospitalitist is het gevolg van Walk The Talk en communiceren op ooghoogte het doorlopend groeien van de organisatie. Op het moment dat een potentieel zich kan ontwikkelen en de werkomgeving hieraan bijdraagt zal hij/zij de organisatie aandragen als mogelijk werkplek voor de ander.

Op deze manier versterk je het menselijk kapitaal door een duurzame methode namelijk van mens tot mens, wat zorgt voor een groei van lang durende relaties waar verwachtingen transparant en oprecht zijn.

 

Hoe kan The Hospitalitist jou helpen met een passende journey voor jouw menselijk kapitaal?

No Comments

Leave a Comment