Top

Complimenten geven en ontvangen

The HospitalitistZelfbewustzijn Complimenten geven en ontvangen

Complimenten geven en ontvangen

Leestijd: 2,5 minuut.
Door: Caress Ridder

 

Ben ik nu wel zo ‘lekker bezig’?

Eén van de meest gehoorde complimenten gehoorde complimenten op de werkvloer is: ‘hé, lekker bezig’. Het is fijn om te horen, omdat je zo weet dat je je werk goed aan het doen bent. Toch blijft de vraag soms hangen: waar precies ben ik dan zo lekker mee bezig?

 

Het grote belang van complimenten

Het krijgen en geven van een compliment heeft een groot effect. Het zorgt er voor dat mensen elkaar aardig vinden, het verbetert de sfeer en creëert positieve energie op de werkvloer. Dit heeft met een aantal dingen te maken. [1] Ten eerste komt dit voort uit een belangrijke menselijke behoefte, namelijk om ‘erbij te horen’. We willen graag door anderen gezien, begrepen en erkend worden. Complimenten zijn een vorm van erkenning. Iemand ziet jouw positieve eigenschappen, deze worden gewaardeerd, en er wordt zelfs de moeite genomen om er iets over te zeggen. Beeld je maar eens in dat je op een nieuwe locatie werkt. Wanneer een collega die daar al langer werkt je vertelt dat je echt hebt geknald achter de bar die avond, zul je je zeker gezien en erkend voelen. Dit zal ervoor zorgen dat je het gevoel hebt dat je ‘erbij’ hoort, en vaker met elkaar wilt werken. Een compliment krijgen zorgt er dus niet alleen voor dat je je beter voelt over jezelf, maar je bouwt ook aan de relatie met een ander. Het maakt het ook waarschijnlijker dat je een compliment terug zal geven. Zodoende zal je op een positieve manier naar elkaar kijken. Maar welke invloed kun jij dan zelf hebben op de positieve effecten van complimenten?

 

Zo zorg je voor een goede band met je collega’s

Niet alleen het krijgen van complimenten heeft een positief effect, bovenstaande zaken werken ook omgekeerd. Door zelf complimenten te geven, geef je erkenning aan een ander en werk je aan jouw relatie met je collega’s en de sfeer op de werkvloer. ‘Je bent lekker bezig’ is een makkelijk compliment en zal even een goed gevoel achterlaten, maar degene die het compliment ontvangt heeft hier eigenlijk weinig aan. De ontvanger moet zelf interpreteren waar hij dan zo lekker mee bezig is. Was hij sociaal met de gasten? Of heeft hij de drankjes goed ingeschonken? Het geven van een écht goed compliment ligt dus wat ingewikkelder, maar moeilijk is het zeker niet. Zo pak je het aan:

  1. Zorg ervoor dat je compliment oprecht is;
  2. Wees concreet door specifiek gedrag te benoemen;
  3. Onderbouw dit gedrag met voorbeelden;
  4. Spreek in de ik-vorm;
  5. Geef je compliment face to face, zodat je diegene recht in de ogen kunt aankijken;
  6. Ondersteun je compliment met enthousiasme;
  7. Richt je compliment op één persoon, in plaats van de hele groep;
  8. Wees creatief en origineel in het bedenken van je compliment.

Een voorbeeld van een compliment waarbij deze acht punten in gedachten worden gehouden is: ‘Ik heb gezien dat je zo net met die gasten bent meegelopen om hen de weg naar de bar te laten zien, fijn dat je hen zo goed hebt geholpen’. De ontvanger van het compliment zal hierbij niet in twijfel worden achtergelaten, maar precies weten waarom hij dit compliment krijgt en wat hier goed aan was. Naast dat dit extra motivatie geeft tijdens het werken, werk je dus ook nog eens aan een positieve energie en sfeer op de werkvloer.

 

Aan wie de eer?

We kunnen wel stellen dat een goede relatie met onze collega’s en een goede sfeer met positieve energie erg belangrijk voor ons is bij The Hospitalitist, op welke locatie je dan ook werkt. Alleen al door het geven van een compliment kan je hier zelf aan bijdragen. Dus de volgende keer dat je op het punt staat je collega te vertellen dat hij ‘lekker bezig is’, denk dan nog iets langer na en probeer er een écht compliment van te maken. Dus, wie krijgt als eerst de eer jouw compliment te ontvangen?

 

[1] Uit: De magie van een goed compliment door Linda Mulders, via psychologievandaag.nl

No Comments

Leave a Comment