nlen
december 2016 Nieuws & Vacatures

Van inzicht naar praktijk: Maarten aan het woord

the-hospitalitist-van-inzicht-naar-praktijk

De jaarwisseling stond voor de deur en daarom staan we in deze blog graag even stil bij de ontwikkelingen van het afgelopen jaar en de plannen voor het nieuwe jaar. Dat doen we samen met Maarten Vooijs, CEO van The Hospitalitist.

Maarten blikt terug op twaalf mooie, productieve maanden: “We hebben veel om trots op te zijn: in 2016 zijn we enorm gegroeid en tegelijkertijd waren we druk bezig met het onderbouwen van wat we doen. Dit heeft geleid tot frisse inzichten en een optimalisatieslag, die we graag willen doorvoeren met onze nieuwe en bestaande partners!”

“Schaarse momenten, hogere waarde”

Customer delight – het creëren van een WOW-gevoel bij je klant – is iets waar iedere organisatie naar op zoek is. Want alleen dát leidt tot een hogere customer loyalty. “De visie van The Hospitalitist is gebouwd op de theorie dat de waarde van contact tussen mensen groter wordt door de toenemende automatisering,” vertelt Maarten. “Deze momenten worden immers steeds schaarser. Dat wijst erop dat organisaties daar meer en meer nadruk op zullen leggen.” Het gevolg? Service wordt alleen maar belangrijker. En dat is waar The Hospitalitist – met een flinke dosis expertise in hospitality – om de hoek komt kijken.

“Van theorie naar tools”

De grootste driver achter het ‘gevoel van hospitality’ is empathie. Weet je empathie te creëren binnen de uitdunnende contactmomenten, dan resulteert dit in customer delight. Maarten: “Hier heeft The Hospitalitist veel ervaring mee. En we blijven hospitality continu testen en evalueren in de praktijk.”

Samen met zijn team heeft Maarten zich verdiept in de wetenschappelijke theorie achter empathie, die inhoudt dat je vanuit drie perspectieven naar het individu kunt kijken: wie iemand is, wie iemand zou willen zijn en hoe iemand door anderen wordt gezien. “Plaats je deze zienswijzen in een driehoek, dan zie je dat het empathische vermogen groter wordt naarmate de perspectieven dichter bij elkaar liggen. Zulke kennis is ontzettend waardevol als je haar goed weet in te zetten. Daarom hebben wij deze theorie vertaald naar concrete tools.”

“Testen, inzichten, handvatten”

Maarten vertelt dat The Hospitalitist momenteel testen ontwerpt die inzicht verschaffen in de hierboven beschreven perspectieven: “Deze kunnen we als handvatten gebruiken om mensen door te ontwikkelen, ideale teams te bouwen of de werving en selectie voor bedrijven te verzorgen.”

Om dergelijke taken optimaal te kunnen uitvoeren heeft The Hospitalitist een vierde element toegevoegd aan de theorie: de organisatiecultuur, die vaak bepalend is voor de wijze waarop iemand kan functioneren. Maarten: “In dit kader hebben we een test ontwikkeld waarbij we de cultuur binnen een organisatie opbouwen met verschillende variabelen, waarna we deze een bepaalde waarde toekennen. Die koppelen we vervolgens aan de testen die we afnemen onder de individuen.” De uitkomst hiervan? “Inzicht in het individu en de organisatie om deze naadloos op elkaar te laten aansluiten. Bij werving en selectie, recruitment en teamopbouw, maar ook bij verandertrajecten binnen de organisatie.”

“Waar het voor iedere organisatie om draait…”

Wat wil The Hospitalitist met deze ingenieuze testen bereiken? “Enerzijds willen we individuen vinden die passen binnen de organisatiecultuur; anderzijds is het belangrijk om diezelfde cultuur te optimaliseren,” legt Maarten uit. “Dit alles resulteert in het creëren van een zo hoog mogelijke customer loyalty. En dat is waar het voor iedere organisatie uiteindelijk om draait!”

Ben je enthousiast over onze combinatie van kennis, ervaring, theorie en praktijk? En wil je hier eens over sparren? Neem gerust contact op met Maarten!

Door: the Hospitalitist
Contact
Amsterdam

020 820 8240

amsterdam@thehospitalitist.nl

Nieuwezijds Voorburgwal 61
1012 RE Amsterdam

Den Haag

070 361 5323

denhaag@thehospitalitist.nl

Binckhorstlaan 36 – M511
2516 BE Den Haag

Utrecht

06 18 48 94 27

utrecht@thehospitalitist.nl

Niasstraat 1
3531 WR Utrecht

Werken bij

Zoek jij een baantje naast je studie, werk je graag in een enthousiast team en spreekt de wereld van luxe hotels, exclusieve catering en adembenemende locaties je aan? Dan ben je welkom bij het team van The Hospitalitist!

Meld je hier aan

Vestigingen
Amsterdam

De oudste en grootste vestiging van The Hospitalitist. In de hoofdstad werken we voor een zeer aantrekkelijk en gemêleerd aantal partners. Luxe hotels, vooruitstrevende cateraars en gave locaties. We hebben hier twee kantoren en zijn actief betrokken bij de hotelschool, studentenverenigingen en onze eigen talenten, vanuit een centraal gelegen en makkelijk bereikbare locatie.

Den Haag

De meest eigenzinnige vestiging van The Hospitalitist. Nauw verbonden met de hotelschool, alsmede met de bedrijven die de wijde omgeving sieren; van de kust tot het binnenland. Een groeiend maar hecht team met veel verschillende karakters. Veel potentie en absoluut een omgeving waar je kunt bijleren!

Utrecht

Onze jongste vestiging. Veel energie, veel samenwerken en een gezonde focus op de omgeving, waar veel van onze partners verspreid liggen en waar we ook nog meer in willen groeien. Hier is veel ruimte voor het eigen initiatief.

Referenties
hete peper Hete Peper
hete peper
Hete Peper

Dat eten meer is dan een maaltijd besef je vast al. Bij Hete Peper gaat het dan ook niet over de kunst van het eten. Maar wij zien eten als kunst waarin meesterschap en creativiteit samensmelten tot een culinair kunstwerk. Want bijzonder eten smaakt altijd naar meer. Dat noemen we nu bij Hete Peper onze […]

Lees meer [+]
citizenm Citizen M
citizenm
Citizen M

Een bijzonder hotelmerk met een prachtige visie op medewerkers. The Hospitalitist ondersteunt Citizen M tijdens evenementen en denkt mee in de beleving van de gast.

Lees meer [+]
lookout ADAM LookOut
lookout
ADAM LookOut

A’DAM LOOKOUT is een observatiedek met een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over Amsterdam. Je kunt het historische centrum van de stad zien, de dynamische haven, het unieke polderlandschap en je kunt de beroemde grachten spotten die onderdeel zijn van de UNESCO werelderfgoedlijst. De interactieve tentoonstelling over Amsterdam’s geschiedenis en cultuur geeft achtergrond informatie bij wat je […]

Lees meer [+]
JOIN NOW!