Menu

Stage bij The Hospitalitist: “Ik heb echt ontdekt waar mijn talent ligt

Wijzigingsdatum 27 juni 2022

Leestijd: 2,5 minuut

Het afgelopen halfjaar hebben Mariëtte (19) en ik (Dorine, 21) een kijkje achter de schermen genomen bij het kantoorteam van The Hospitalitist. We hebben veel mooie en leerzame momenten mogen meemaken. In deze blog kijken we samen terug op deze leuke tijd. 

Het is dinsdagmiddag als ik met een dampende kop koffie voor mijn neus het zoomgesprek open. Mariette heeft zich de afgelopen vijf maanden met Human Resource Management beziggehouden, een functie waarbij ze voornamelijk druk was met de instroom van nieuwe talenten en het gehele wervingsproces eromheen. Ondertussen liep ik mee met de Marketing & Communicatie. Hier richtte ik me vooral op het schrijven van Linkedin captions, blogs en online campagnes. Tijdens onze stages hebben we af en toe met elkaar aan online campagnes gewerkt, en ook op borrels en uitstapjes hebben we elkaar gesproken. Nu is echter het moment om samen terug te kijken op wat we allemaal hebben gedaan en geleerd.

Zoeken en ontdekken

“Ik heb echt ondervonden wat ik wel en niet leuk vind om te doen”, benoem ik als eerste. “Zo geniet ik van het creatief sparren met collega’s en het schrijven van campagnes, maar vind ik het bijhouden van de data analyse wat minder interessant. Nu heb ik duidelijker op een rijtje waar mijn sterke punten liggen en heb ik echt ontdekt waar mijn talent ligt. Het schrijven van verhalen en creatieve uitingen is wat ik het liefst doe.”

“Dat herken ik heel erg!” vult Mariëtte aan. “Ik heb veel geleerd over mezelf tijdens deze stage. Zo heb ik echt meer initiatief durven nemen en weet ik beter hoe ik goed moet communiceren. Dit was mijn allereerste stage en daarmee mijn eerste ervaring binnen een bedrijf. Dankzij deze stage heb ik een beter beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat.”

Natuurlijk zijn we tijdens onze tijd bij The Hospitalitist ook wat uitdagingen tegengekomen. “ik heb best veel zelf achter dingen aan moeten gaan”, vertelt Mariëtte. “Maar uiteindelijk heb ik hierdoor geleerd uit mijn comfortzone te stappen en daarmee mezelf erg ontwikkeld.” Na een slok van mijn koffie benoem ik ook mijn ervaring. “Het was af en toe zoeken naar waar de focus lag, maar het leuke is dat je die focus zelf mag bepalen”.

Dankbaar voor de hoogtepunten

“Wat waren voor jou de hoogtepunten?” vraag ik haar tenslotte. Een glimlach verschijnt op haar gezicht. “Ik vond het zo leuk om deel uit te maken van team Hotel Wonderland. Vanaf het begin heb ik meegemaakt hoe het project vorm kreeg. Zo heb ik allerlei screenings mogen doen en daarmee veel verschillende mensen leren kennen. En niet te vergeten: The Hospitalitist Festi-Fall, de leuke borrels en gezellige mensen.” Het is waar wat ze zegt, we hebben leuke projecten meegemaakt en zijn echt in een warm bad beland. “Ondanks de coronacrisis hebben we veel leuke dingen mee mogen maken, van online borrels tot fotoshoots bij partners”, vul ik aan.

“Wat is voor jou een hoogtepunt geweest?” vraagt Mariëtte op haar beurt. “Lastig kiezen”, geef ik toe. “Maar The Hospitalitist Festi-fall was toch echt een ervaring waar ik erg dankbaar voor ben. Van de marketing van het event tot de daadwerkelijke avond, het was echt iets om niet snel te vergeten. Een en al hoogtepunt was bovendien de fijne bedrijfscultuur, iedereen staat voor elkaar klaar. Dat is iets wat ik meeneem in mijn verdere carrière.”

Na een vol uur gekletst te hebben sluiten Mariëtte en ik het gesprek af. Onze stage zit er weer op.

Wil jij ook een leerzame maar vooral ook leuke periode bij The Hospitalitist beleven? Ga dan vooral naar de stagevacature op de website!