Menu

Voor Julia werd na haar stage een passende functie bedacht

Wijzigingsdatum 27 juni 2022

Leestijd: 2 minuten

In Meet The Team leren we medewerkers van The Hospitalitist kennen. Wat doen ze? Wat vinden ze leuk aan hun baan en waar dragen zij aan bij? Vandaag het verhaal van Julia (23).

Julia groeide door van stagiaire naar een compleet nieuwe rol in het team van The Hospitalitist. “Ik wilde heel graag blijven, omdat ik me in het team zo thuis voelde. Er was eigenlijk geen vacature, maar omdat het bedrijf snel groeide, besloten ze een functie voor me te creëren.”

“Wat ik doe? Daarvoor moet ik wat context geven. The Hospitalitist wil een holargische organisatie worden, wat betekent dat het lijnmanagement zal verdwijnen en er zelfsturende tribes ontstaan. Die hoeven dan geen toestemming te vragen aan managers als ze iets willen doen, maar maken zelf de beslissingen. Ik help bij het doorvoeren van dit soort grote veranderingen in de organisatie. Elk kwartaal komen we dan ook bijeen en bespreken we knel- en verbeterpunten. We kijken wat we hieraan kunnen doen en stellen plannen op. Het is mijn taak om het probleem met de meeste prioriteit aan te pakken. Tijdens mijn studie arbeids- en organisatiepsychologie heb ik veel adviesrapporten geschreven rondom verandermanagement. Nu mag ik die theorie in de praktijk brengen.”

Naar een holargische organisatie

“Mijn toegevoegde waarde zit hem in het projectmatig en gestructureerd werken. Juist omdat iedereen op zijn of haar eigen manier werkt, merken we dat er behoefte is aan duidelijke kaders.”

“Ondertussen werk ik aan het langetermijnplan: een holargische organisatie. De overgang naar een volledig zelfsturende organisatie is een uitdagend en langdurig proces. De interne communicatie moet hiervoor soepel verlopen en er moet duidelijkheid zijn over ieders rollen en taken. Om dit te realiseren pak ik een groot stuk van de communicatie op. Hoe communiceren we met elkaar voordat, tijdens en nadat we met elkaar werken? Dit heb ik samengebracht in een advies over vaste communicatiestructuren. Ik vind het erg interessant om mij hiermee bezig te houden en hoop in in deze rol van waarde te zijn voor mijn collega’s.”