Menu

Duurzame inzetbaarheid van je team

Publicatiedatum 23 augustus 2022
Wijzigingsdatum 8 september 2022

Gemiddelde leestijd: 4 min

Duurzame inzetbaarheid van je team 

Rijen bij Schiphol, treinen die niet rijden bij de NS, wachtlijsten in de zorg, restaurants die een extra dag sluiten in de week, in ontzettend veel branches worden de effecten van de personeelstekorten steeds meer zichtbaar. We zijn ons meer dan ooit bewust van de waarde van ons “menselijk kapitaal”.  

Duurzaamheid  

Bij het woord duurzaamheid denken we snel aan de kleur groen en de natuur. In ecologie is duurzaamheid de eigenschap van biologische systemen om voor onbepaalde tijd divers en productief te blijven. Duurzaamheid van je team gaat dus ook over het gezond houden van je team met als resultaat het behouden van je medewerkers in het team. Iets waar we allemaal behoefte aan hebben in deze tijden van grote personeelstekorten.  

Investering en vrijheid 

Hoeveel vrijheid gun je je collega’s en in hoeverre heeft investeren zin als ze niet lang blijven? Dit gaat dus heel erg samen. Het investeren in het team zorgt er juist voor dat ieder individu zich gezien en gewaardeerd voelt, wat zal leiden tot een hogere loyaliteit. Dit is ook waarom we met ons L&D team investeren in ons eigen team, maar dit ook doen voor andere organisaties. Er is steeds meer besef dat dit een waardevolle investering is. Naast de verhoging van loyaliteit, investeer je er ook in dat de tijd dat ze bij jou werken, ook het maximale laten zien. Ook een goed inwerkprogramma loont enorm. We helpen organisaties momenteel ook mee met de persoonlijk ontwikkel plannen en zijn echt een verlengstuk van je organisatie op dit gebied. Twee keer per jaar een functioneringsgesprek houden is een beetje achterhaald, je ziet steeds meer dat doorlopende betrokkenheid wordt ingericht.  

Keerzijde van vrijheid 

Graag deel ik het verhaal van Cato. Zij was Squad Lead bij The Hospitalitist in Den Haag, maar haar ontwikkelbehoefte lag buiten The Hospitalitist. Ze wilde graag naar onze partner Mood for Food overstappen en uiteraard hebben we dit gestimuleerd en ook gefaciliteerd. Door onze recruitmenttak is dat ook een tweede natuur van ons om echt te kijken naar waar iemand talent en behoeftes liggen en dat voortdurend te blijven matchen. Natuurlijk is het zonde als een topper je bedrijf verlaat, maar tegelijkertijd is dit precies waar The Hospitalitist in gelooft en vandaan komt. In alles wat we doen, staat de mens centraal. Dit gaat over duurzame inzetbaarheid. Mooi effect wat we al jaren zien is dat mensen door het oprecht meedenken fan voor het leven zijn, waardoor ze positief over je organisatie praten wat henzelf soms weer terugbrengt.  

Daarnaast las ik laatst over een organisatie in Amerika die hun medewerkers betaalt om uit dienst te gaan. Dit voelt als de omgekeerde wereld, toch? Maar de gedachte erachter is dat mensen die niet echt committed zijn, veel meer geld kosten. Zo zorg je ervoor dat je alleen echt intrinsiek gemotiveerde medewerkers in je team hebt. Inspirerend toch? 

The Hospitalitist als “Human Capital” partner 

Wij zorgen voor (nieuwe) verbindingen en voor een leven lang leren. Alles kunnen wij faciliteren, zodat je als organisatie daarin ontzorgt wordt en onze jarenlange ervaring hiermee in huis haalt. Wij kunnen organisaties ook helpen trainen, waarmee je de continuïteit in je eigen organisatie waarborgt. We werken steeds meer met duurzame samenwerkingen, samen bouwen voor de langere termijn, zodat je “Human Capital” niet uitgeput raakt, maar helemaal tot bloei komt! 

Ben jij benieuwd wat we voor jouw team medewerkers kunnen betekenen? Neem contact op met mij via rutger@thehospitalitist.nl