Menu

It starts with the why. Waarom L&D?

Wijzigingsdatum 26 september 2022

Leestijd: 2 minuten

All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them” – Walt Disney

Soms moet je weer terugpakken naar de kern, opnieuw bewust worden van ‘the reason why’. Afgelopen week stond daarom in het teken van de ‘why’ van ons als Learning & Development-team.

Start van de week

Maandagmorgen, na het starten van de dag en het delen van alle mooie momenten uit het weekend, hebben we onze mouwen opgestroopt:

  • Waarom doen we, wat we doen?
  • Waarom geloven we, wat we geloven?

Duidelijk toch? Ontwikkeling, medewerkers aanzetten tot leren, voldoen aan de leerbehoefte van wat ze willen leren, het stimuleren van groei in organisaties. Mooie acties, maar doen we dan niet wat anderen doen en is dat dan onderscheidend?

It starts with the why

Toen kwam de vraag der vragen: waar voel jij dat je verschil maakt?

De mens als focuspunt in elke organisatie! Dat echte, oprechte contact. Het pure gesprek waarin je iemand jouw volledige aandacht kan geven om ze een drempel over te laten stappen. Iemand de mogelijkheid geven woorden te vinden voor groei, nee, niet alleen voor de ongemakken maar ook voor de successen.

Het geloof, dat we vanuit het écht zien van mensen, sturing geven in hun juiste richting. We werken allemaal heel hard, echter werken we hard aan de juiste aspecten? Deze status quo bevragen, mensen laten vertragen en vervolgens bevestigen óf helpen de koers te wijzigen zodat ze met kracht en energie weer vooruit te gaan.

Dat is waarom wij elke maandagochtend elkaar weer enthousiast begroeten, om daarna te doen waar we zoveel plezier uit halen.

Wat is de ‘why’ van jouw organisatie en hoe zet je die weer op de voorgrond?

Wij helpen je graag! Neem contact op met onze Learning & Development-afdeling via learning@thehospitalitist.nl