Menu

Talentontwikkeling; hoe The Hospitalitist bijdraagt aan persoonlijke groei

Wijzigingsdatum 26 september 2022

Talentontwikkeling; hoe The Hospitalitist bijdraagt aan persoonlijke groei

The Hospitalitist staat bekend om het ontwikkelen van hun talenten. Daar kan ik duidelijk over meepraten. Hierin deel ik mijn verhaal. 

Hoe het begon 

Bijna 4 jaar terug ben ik begonnen bij The Hospitalitist. Ik heb bij diverse partners in Amsterdam gewerkt en draaide mee met verschillende partijen, maar merkte dat dit niet mijn ding was. Toen kwam ik terecht bij de LookOut, waar veel meer sprake was van echt dat hospitality gevoel, de connectie aangaan met de gasten. Dat paste zo goed bij mij en ik kreeg al snel meer verantwoordelijkheden. Voor This Is Holland mocht ik op een gegeven moment de werving en selectie van sollicitanten bij The Hospitalitist op me nemen en daarna al gauw voor meer van onze partners. Ik selecteerde goed wie er bij welke partner paste en binnen een jaar hielp ik met de planning en kreeg ik steeds meer organisatorische verantwoordelijkheidsgebieden. Zo groeide ik heel organisch en tegelijk ook heel snel naar de Squad Lead Assistent rol.  

Talentontwikkeling binnen The Hospitalitist 

The Hospitalitist heeft een mooi programma staan waarin onze talenten binnen dezelfde functie gaan groeien in hun rol. Ze starten als “supporter”, daarna worden ze “influencer” en daarna “ambassador”. Bij elke rol horen bijbehorende trainingen en verantwoordelijkheidsgebieden. Zo zorgen de ambassadors bijvoorbeeld voor de coaching op de vloer van de nieuwe talenten. Dit is een heel fijne manier om jezelf te ontwikkelen terwijl je ervaring op doet in de praktijk. 

Daarnaast heeft elke partner een eigen aanspreekpunt voor alles rondom prestaties, planning, team, etc. Dit is de Squad Lead. Elke Squad Lead heeft een Squad Lead Assistent, die helpt met alle organisatorische ondersteuning.  

Squad Lead? Niks voor mij 

Ik heb heel veel kansen gekregen en sta nu op een ontzettend mooie plek als Cluster Lead, maar het ging allemaal ook niet vanzelf. Ik had gesolliciteerd voor de functie van duty manager, maar heb de functie toen niet gekregen. Ik heb besloten door te zetten en het jaar erna kwam de rol toch weer voorbij en werd ik duty manager bij de Toren. Ook heb ik een lange adem moeten hebben in de coronatijd met de lockdowns. Ik heb me goed ingezet voor de projecten die er toen waren en uiteindelijk leidde dit ook tot kansen. Een groot deel van het team dat wist hoe het werkte, was weg en daardoor kon ik toen alles weer openging goed laten zien dat ik wist hoe je alles weer goed opbouwt. Ik vond dat een geweldig onderdeel, het helemaal van begin af aan weer opzetten van een draaiende operatie voor de nieuwe partner. Ik kon alle talenten zelf selecteren en trainen en hiermee ons eigen DNA en visie delen bij een partner. En zo groeide ik in de Squad Lead rol. Juist ja, de rol waarvan ik altijd zei dat ik die nooit zou willen vanwege de druk en verantwoordelijkheid die daarbij kwam kijken J. Maar eenmaal daar wilde ik het niet loslaten, ik voelde ook dat als ik het niet zou doen, er echt een gat zou vallen en daardoor kwam ik vol overtuiging in die rol terecht. Uiteindelijk bleek ik het fantastisch te vinden om met de partner te schakelen over wat echt van belang is voor hen en wist ik door mijn jarenlange ervaring en trainingen ook echt goed wat er speelt en hoe aan te pakken. 

En nu? 

Nu ben ik Cluster Lead geworden. Naast de huidige partner die ik draaide, kreeg ik ook een nieuwe partner erbij (Stromma). Daarnaast kwam er een derde bij, waardoor de rol van Cluster Lead eigenlijk heel natuurlijk is ontstaan. Ik blijk het heel leuk te vinden om wat verder vooruit te kijken en zaken te optimaliseren. Het is fijn om echt aan de oplossing mee te kunnen werken en mee te kunnen beslissen. Ik combineer het organisatorische met het bij de partner aanwezig zijn, want daar gebeurt het. Een heerlijke mix! Ik had tevoren nooit verwacht dat ik deze rol zou invullen, maar ik heb doorzettingsvermogen getoond en kansen gekregen en gepakt en kijk nu waar ik sta! 

Ben jij benieuwd hoe The Hospitalitist jouw team kan helpen zichzelf te ontwikkelen? Neem contact op met mijn collega Nathalie op nathalie@thehospitalitist.nl