Menu

3 voordelen voor jouw organisatie van Recruitment via The Hospitalitist!

Wijzigingsdatum 27 juni 2022

leestijd: 4 minuten

The Hospitalitist werkt op een echt andere manier qua recruitment. Wat zijn de voordelen voor organisaties hiervan? Welke verschillen zijn voor hen zichtbaar en waarom zouden zij The Hospitalitist inschakelen? Hieronder 3 grote voordelen van recruitment via The Hospitalitist!

  1. Echt kennen van de sollicitant als succesfactor

De young professionals die wij helpen aan een goed passende 1e vaste baan, werken vaak al een wat langere tijd met ons samen tijdens hun studie. Ofwel in onze eigen organisatie, ofwel via ons voor een bijbaan bij onze partners. Via een stageperiode en/of via een bijbaan weten we dus al heel goed hoe zij zich gedragen op de werkvloer en wat hun mentaliteit en (unieke) kracht is. Dit maakt dat de match met een organisatie veel beter te maken is, een passende cultuur, de juiste drive, allemaal super belangrijk voor een succesvolle match. En hoe fijn is dit, want normaal gesproken moet je toch afgaan op een sollicitatiegesprek en blijkt pas in de praktijk hoe iemand zich daadwerkelijk gedraagt en waar diegene zich prettig bij voelt.

  1. Omgekeerd recruitment

Wij starten bij de droom van de young professional. Zij zijn net afgestudeerd, hebben bepaalde dromen, ambities en zijn enorm gretig om een succesvolle start op de arbeidsmarkt te maken. Maar waar moeten zij beginnen? Wij helpen ze door ze te koppelen aan organisaties waar zij als persoon heel goed passen en waar hun opleiding van pas komt. Hun netwerk is nog niet opgebouwd, maar zij hebben wel veel talent en ambitie. Tegelijkertijd zijn er veel organisaties die geen toegang hebben tot de (online) wereld van deze generatie, terwijl zij dolgraag in contact zouden willen komen met deze groep. Daar is The Hospitalitist dus de ideale “matchmaker” in.

  1. Onboardingcoach

De meeste recruiters stoppen met de begeleiding zodra “de deal” rond is en de eerste werkdag begint. Bij The Hospitalitist zetten we een belangrijke extra stap in de eerste 90 werkdagen. De onboardingscoach zorgt voor een goede landing en dat verwachtingen en wensen van beide partijen bij elkaar komen. Dit doet zij door zowel de organisatie als de young professional 3 keer te spreken in die 90 dagen in een 1 op 1 gesprek. Die eerste fase is nog veel wennen en aftasten, de onboardingscoach zorgt er in die belangrijke fase van eerste indruk voor dat beide partijen zich prettig voelen en stimuleert de onderlinge communicatie. Zo wordt die eerste periode echt een vliegende start!

Bonus voordeel, het is niet duurder!

En is dit alles dan ook duurder dan andere recruitmentpartijen? Nee zeker niet. Doordat wij vanuit het werkzoekende talent organisaties benaderen, hebben wij geen langdurige of tijdrovende werkzaamheden voor het zoeken van de juiste persoon. Dit betekent dus dat je als organisatie het beste tijdig kan laten weten welk type professionals goed bij jullie organisatie past en we minder gedreven worden door een acute vacature. Zodra de match met de organisatie er is, weten we de organisatie te vinden en kan er zomaar een prachtige aanvulling in het team worden gevormd!

Meer weten over recruitment via The Hospitalitist? Neem contact op met mij via pepijn@thehospitalitist.nl